O femeie a călcat cu mașina un hoț în Italia și declară că nu regretă: „M-a amenințat cu moartea”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
O femeie a călcat cu mașina un hoț în Italia și declară că nu regretă: „M-a amenințat cu moartea” / Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)
O femeie a călcat cu mașina un hoț în Italia și declară că nu regretă: „M-a amenințat cu moartea” / Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)

Un incident dramatic a avut loc duminică seara în Viareggio, Italia, când o femeie de 65 de ani, l-a lovit mortal cu mașina pe un bărbat de 47 de ani, care îi furase poșeta. 

Cinzia Dal Pino, femeia de 65 de ani a declarat că a acționat în legitimă apărare, deoarece bărbatul a amenințat-o cu moartea. Acum, ea este acuzată de omor voluntar.

Incidentul a avut loc în jurul orei 23:45, când Said Malkoun a deschis portiera SUV-ului alb al femeii și i-a smuls geanta din mână. În acel moment, Cinzia a pornit motorul mașinii și l-a urmărit pe bărbat timp de 220 de metri pe străzile din Viareggio. Camerele de supraveghere au surprins momentul în care, odată ajunsă în dreptul unui magazin, femeia a accelerat și l-a lovit pe hoț de patru ori cu mașina.

În fața anchetatorilor, Cinzia Dal Pino a explicat că a crezut că bărbatul avea un cuțit și că a acționat din teamă pentru viața ei. „M-a amenințat cu moartea”, a spus ea, adăugând: „Ce era să fac?”. Însă, potrivit anchetatorilor, nu a fost găsit niciun cuțit în zona în care a avut loc jaful. Declarațiile femeii sunt contradictorii cu dovezile disponibile, dar acestea rămân a fi analizate.

 

Dinamica evenimentelor și acuzațiile

 

Reconstituirea făcută de anchetatori a scos la iveală o altă versiune a evenimentelor. După ce a fost deposedată de geantă, Cinzia Dal Pino s-ar fi urcat imediat în SUV și l-ar fi urmărit pe hoț. Ea nu a încercat să contacteze poliția sau să ceară ajutor, ci a ales să acționeze singură. Bărbatul a fost găsit la scurt timp după incident, iar rănile sale grave au dus la decesul său la spital câteva ore mai târziu.

Anchetatorii încearcă să stabilească dacă femeia era singură în SUV în momentul incidentului. Audierea pentru validarea arestării ei a avut loc astăzi, avocații săi urmând să aducă argumente pentru a susține versiunea autoapărării. Avocatul Enrico Marzaduri, care o reprezintă pe Cinzia Dal Pino, a cerut să fie analizate toate circumstanțele, inclusiv starea emoțională a femeii în momentul incidentului.

 

Riscă să fie acuzată de omor voluntar

 

Dacă autoritățile vor concluziona că Cinzia Dal Pino a acționat intenționat și că nu a fost în autoapărare, ea riscă o acuzație gravă de omor voluntar. Deși femeia susține că a crezut că viața ei era în pericol, legile italiene privind autoapărarea sunt stricte. Pentru a justifica o asemenea reacție violentă, este necesar să existe o amenințare clară și imediată. În acest caz, lipsa unui cuțit sau a oricărei arme asupra victimei poate îngreuna apărarea femeii.

Înregistrările video surprinse de camerele de supraveghere rămân cruciale pentru anchetă. Ele arată clar că femeia l-a lovit pe bărbat de patru ori, un detaliu care ridică întrebări despre intențiile sale reale. De asemenea, lipsa de remușcare a femeii, demonstrată atât în fața poliției, cât și în timpul interogatoriului, poate influența decizia judecătorilor.

 

Ce urmează pentru femeie

 

Cinzia Dal Pino rămâne în custodia poliției, în așteptarea unei audieri pentru validarea arestării. Ea continuă să susțină că a acționat din frică și că nu regretă faptele sale. „Mi-a furat geanta”, a spus ea anchetatorilor, arătând o atitudine calmă și lucidă. Între timp, autoritățile investighează pentru a aduna toate dovezile necesare și a clarifica circumstanțele exacte ale acestui incident tragic.

Cazul a captat atenția publicului din Italia, stârnind dezbateri aprinse despre drepturile la autoapărare și limitele acțiunilor justițiare. Următoarele etape ale procesului vor aduce probabil mai multe detalii despre ce s-a întâmplat cu adevărat în acea noapte și ce consecințe legale va avea acțiunea femeii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel