O femeie a murit după ce a luat masă într-un restaurant din Franța. Alte zece persoane, intubate

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
O femeie a murit după ce a luat masă într-un restaurant din Franța. Alte zece persoane, intubate. Sursa foto: freepik.com
O femeie a murit după ce a luat masă într-un restaurant din Franța. Alte zece persoane, intubate. Sursa foto: freepik.com

O femeie a murit de botulism după ce a vizitat un bar de vinuri din Bordeaux, sudul Franței. Cel puțin alți zece persoane, care au fost afectate, sunt internate în spital, fiind ventilați artificial.

Persoanele care au vizitat restaurantul Tchin Tchin Wine Bar din Bordeaux, în perioada 4 – 10 septembrie, ar trebui să solicite urgent asistență medicală. Aceasta este recomandarea autorităților sanitare din Franța. Medicii mai spun că pacienții ar putea suferi pe termen lung efectele intoxicațiilor alimentare deosebit de periculoase.

Prin urmare, persoanele care prezintă simptome de botulism cei trebuie să se adreseze autorităților sanitare.

O femeie de 32 de ani din zona pariziană a murit otrăvită după ce a vizitat restaurantul din Bordeaux, sudul Franței. Cauza otrăvirii a fost identificată deja: este vorba despre sardine din conserve de casă, pe care se spune că toți vizitatorii afectați le-au servit.

 

Oaspeților restaurantului, intoxicați din cauza neglijenței proprietarului

 

Botulismul, din care a murit franțuzoaica de 32 de ani, este o boală gravă. Perioada de incubație poate dura de la câteva ore până la câteva zile. După cum avertizează autoritățile franceze, boala duce la deces în cinci până la zece la sută din cazuri. Simptomele variază de la dureri abdominale, greață, vărsături și diaree până la vedere încețoșată, dificultăți la înghițire și respirație, precum și paralizie și slăbiciune musculară.

Mușchii respiratori pot fi afectați deosebit de grav, motiv pentru care mulți dintre cei otrăviți au trebuit să fie ventilați artificial. 

Cele mai multe dintre cele unsprezece victime ale otrăvirii cunoscute până acum provin din Germania, Canada și SUA. Spitalul Universitar Bordeaux a îngrijit un număr mare dintre aceste persoane, care prezentau diverse simptome neurologice sau digestive, potrivit autorității regionale de sănătate ARS. Printre cei afectați se numără și partenerul francezei decedate. Cinci dintre victime au trebuit chiar să primească ventilație artificială în spital. 

Managerul restaurantului afectat ar fi confirmat pentru ziarul francez Sud Ouest că inspectorii ARS au prelevat deja mostre din mâncare. „Recunosc că aveam o mulțime de sardine sterilizate și că a trebuit să arunc unele care aveau un miros puternic când le-am deschis”, a spus managerul. El a continuat spunând că „celelalte încă păreau bune, motiv pentru care au fost servite clienților”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel