Aceasta era prima cină din noul apartament în care se mutase împreună cu soțul său, situat pe via Galileo Galilei din Robegano, o localitate din apropierea Veneției. După ce s-a trezit dimineața următoare, Marta a început să acuze dureri abdominale severe și greață. În scurt timp, durerile au devenit insuportabil și i-a cerut soțului său să sune de urgență la ambulanță. Medicii au sosit rapid și au transportat-o la spitalul din Mirano, însă toate eforturile de a-i salva viața au fost în zadar. Marta s-a stins din viață în doar câteva ore.
Autopsia confirmă cauza decesului
Joi a avut loc autopsia, iar primele rezultate sugerează că decesul a fost cauzat de ingerarea dovleacului, un aliment pe care Marta îl consumase în mod repetat în ultimele zile, inclusiv la cina de sâmbătă. Se presupune că reacția alergică sau intoleranța alimentară a fost mai gravă decât ar fi crezut ea, deși poate că era conștientă de existența unei astfel de sensibilități. Nu se aștepta însă ca aceasta să îi pună viața în pericol.
Marta locuia în Robegano alături de soțul ei, William Benjamin Mannino, un italo-american de 29 de ani. Cei doi erau împreună de aproximativ patru ani și jumătate și urmau să sărbătorească trei ani de căsătorie în luna noiembrie. William și Marta s-au cunoscut în timpul unei vacanțe a lui William la Veneția, când acesta locuia încă în New York. „Din acel moment, m-am îndrăgostit și am știut imediat că vreau să-mi petrec viața alături de ea. Era o femeie puternică, mereu veselă și amabilă, iar noi eram uniți,” a mărturisit William.
Marta era o artistă talentată, cunoscută pentru pasiunea ei de a decora haine, cum ar fi pantofi și tricouri, pe care adesea le dăruia soțului ei. Aceasta își transformase pasiunea în profesie, colaborând anterior chiar cu Prada. În timp ce Marta își exprima creativitatea prin artă, William își găsise un loc de muncă ca mecanic în Italia. Sâmbătă, cei doi sărbătoreau prima lor cină în noul lor apartament, dar din păcate, acea seară s-a transformat în ultima pentru Marta. În doar câteva ore, corpul ei a cedat, fără ca medicii să reușească să intervină la timp pentru a preveni deznodământul tragic, relatează Il Gazzetino.
Reacțiile alergice, o amenințare subestimată
Reacțiile alergice pot fi mai frecvente decât se crede, având multiple cauze, cum ar fi medicamentele, înțepăturile de insecte sau anumite alimente. Dovleacul, care face parte din familia cucurbitaceelor (alături de castraveți, pepeni și dovlecei), este în general bine tolerat de majoritatea persoanelor, însă, în cazuri rare, poate cauza reacții alergice grave. Simptomele obișnuite includ mâncărimi, umflături, iritații ale pielii și dificultăți respiratorii. Chiar și în cazul intoleranțelor alimentare, dovleacul poate provoca simptome gastrointestinale acute. În plus, acest aliment moderat bogat în potasiu poate contribui la disfuncții renale, în special în cazul unui consum prelungit, ducând la complicații precum formarea de pietre la rinichi.
Efectele digestive, de obicei benefice ale dovleacului, pot avea și ele contraindicații, mai ales dacă este consumat în cantități mari sau introdus brusc în dietă. Fitonutrienții din dovleac pot, de asemenea, interacționa cu medicamentele anticoagulante, adăugând riscuri suplimentare. Din păcate, pentru Marta, aceste complicații s-au dovedit fatale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News