O femeie de 88 de ani a supraviețuit patru zile în pădure după ce a căzut în râpă: a băut apă din băltoci și s-a învelit cu vegetația

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

O italiancă de 88 de ani a reușit să supraviețuiască în mod miraculos după ce s-a rătăcit în pădure și chiar a alunecat într-o râpă, acolo unde și-a rupt și câteva coaste. 

Giuseppina Bardelli, o italiancă în vârstă de 88 de ani, este în final în siguranță . A fost salvată în ultimul moment pentru că nu ar mai fi rezistat mult. A băut apa de ploaie acumulată în bălți. Noaptea se muta sub copaci tăind vegetația pentru a se acoperi. A folosit natura pentru a rezista. 

A mărturisit că auzea vocile salvatorilor - pompierilor și voluntarilor protecției civile, zgomotul elicopterelor și dronelor. O patrulă umană și tehnologică a căutat-o ​​neobosit de miercurea trecută. Duminică dimineață, cu puțin timp înainte de ora 11 dimineața, o voce s-a auzit dintr-un zonă cu vegetație și multă rocă din zona Monterecchio (din provincia Varese), în ultimul petec de teren care trebuia căutat. Era vocea Giuseppinei.

„Cele mai mari mulțumiri se adresează celor mulți, inclusiv locuitorilor comunității, care ne-au fost aproape și ne-au ajutat”, spune fiul ei Roberto, care a părăsit spitalul unde este internată mama lui. — Ea este destul de bine acum.

Cum s-a rătăcit Giuseppina pe drumul pe care mergea de 40 de ani

 

Miercuri, Giuseppina a fost cu celălalt fiu al ei, Sergio, la cules de ciuperci . S-au despărțit pentru câteva minute. Dar tocmai în acele câteva momente bătrâna de 88 de ani s-a simțit amețită.

„Și-a revenit la scurt timp după aceea, dar și-a pierdut o clipă orientarea și a părăsit din greșeală drumul pe care mergea de peste 40 de ani”, continuă Roberto. Acesta adaugă: „În acel moment cred că s-a mutat pe marginea potecii, dar apoi a resimțit o altă amețeală și a ajuns printre ferigi de până la un metru și jumătate înălțime."

Și, da, întrebarea pe care mulți și-au pus-o în aceste zile de cercetări a fost: „De ce a fost Giuseppina acolo?”. Fiul ei Roberto răspunde clar:

"Mama mea așa este. Nu o poți ține acasă. Mulți ani din viață i-a petrecut, mai ales în tinerețe, la munte. Are o anumită structură fizică. A lucrat și în echipe de escaladă. Dar tocmai acea experiență montană de zeci de ani a fost cea care a salvat-o. 

În nopțile în care aștepta să fie salvată de autorități, nu era speriată de nimic. A interacționat inclusiv cu animale sălbatice: O vulpe s-a apropiat de ea de mai multe ori. Deveniseră aproape prieteni. Mama i-a spus: 'Nu-mi face nimic, sunt bine'. În toată perioada a alternat vorbitul cu animalele sălbatice cu rugăciuni pentru a-și menține speranța de a fi găsită.

A alunecat mai mulți metri într-o râpă, dar s-a oprit în vegetația deasă

 

'În fiecare seară spunea rugăciuni. Știa că ar putea fi ultima ei zi.' Apoi a urmat descoperirea. Giuseppina a auzit vocea unui băiat apropiindu-se: era unul dintre salvatori - Matteo, care apoi i-a pus un guler medical pentru a-i imobiliza gâtul, gândindu-se că ar putea avea o traumă la cap, fiind găsită căzută în râpă.  

Bătrâna de 88 de ani nu știa dacă este vis sau realitate: „Am crezut că mă omori”, i-ar fi spus aceasta. 

Gândul familiei acum este să aibă grijă de Giuseppina, să o ajute să se întoarcă în acei munți pentru că a spus de asemenea că „nu va renunța”.

„ Are câteva coaste rupte, dintre care una i-a perforat ușor plămânul ”, adaugă fiul ei. Va avea nevoie de câteva zile în spital”. Leziuni pe care bătrâna le-a suferit alunecând șapte metri de-a lungul răpei, până s-a oprit în vegetație. A fost dureros, dar a avut și noroc: Râpa era de trei ori mai adâncă. Ar fi putut fi foarte rău - încheie povestea Roberto -. Este un miracol și atât," a mai spus fiul femeii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel