O fetiță româncă de 4 ani a fost atacată grav de un câine în timp ce era în vacanță cu familia în Italia

Alexandra Curtache |
Data publicării:
O fetiță româncă de 4 ani a fost atacată grav de un câine în timp ce era în vacanță cu familia în Italia
O fetiță româncă de 4 ani a fost atacată grav de un câine în timp ce era în vacanță cu familia în Italia

O tragedie a lovit o familie de români rezidenți în Italia, după ce fetița lor de doar patru ani a fost atacată violent de un câine, suferind răni extrem de grave, sub ochii neputincioși ai părinților.

Incidentul s-a petrecut în localitatea Ortucchio, situată în pitoreasca regiune Abruzzo, în timpul unei vacanțe pe care familia o petrecea în acea zonă.

Conform publicației italiene Il Centro, nefericitul eveniment a avut loc în după-amiaza zilei de marți, când fetița s-a apropiat de poarta unei proprietăți private. În spatele acestei porți, un câine de talie medie, care se afla la pază, a reușit să se strecoare printre barele gardului și a atacat-o pe copilă fără avertisment. Fetița a fost mușcată în zona feței, suferind leziuni severe care i-au pus în pericol viața.

Strigătele disperate ale fetiței au alertat imediat trecătorii și pe cei din jur, care au intervenit rapid pentru a o scoate din ghearele animalului. Aceștia au reușit să îndepărteze câinele și să sune imediat la numărul de urgență, solicitând intervenția medicală de urgență.

 

Fetița a fost rănită foarte grav

 

Fetița a fost transportată inițial la spitalul din Avezzano, unde medicii au evaluat gravitatea rănilor. Din cauza severității leziunilor suferite, a fost luată decizia ca micuța să fie transferată de urgență la spitalul Bambino Gesù din Roma, una dintre cele mai prestigioase unități medicale din Italia specializate în tratamentul pacienților pediatrici. Potrivit surselor medicale, starea fetiței este gravă, dar stabilă, iar medicii depun toate eforturile pentru a-i salva viața și pentru a-i repara rănile faciale.

Incidentul a șocat comunitatea locală și a declanșat o anchetă din partea autorităților. Carabinierii au fost chemați la fața locului și au deschis o investigație pentru a stabili circumstanțele exacte în care s-a produs atacul și, mai ales, pentru a determina responsabilitatea proprietarilor câinelui. Aceștia riscă sancțiuni severe, inclusiv penale, dacă se va dovedi că animalul nu era corespunzător supravegheat sau dacă au existat încălcări ale reglementărilor privind siguranța publică.

Vecinii și martorii spun că animalul era cunoscut pentru comportamentul său agresiv și că, în trecut, au mai existat plângeri cu privire la câine. Cu toate acestea, nu s-a luat nicio măsură semnificativă pentru a preveni un astfel de incident tragic.

Comunitatea românească din Italia, alături de localnici, și-a exprimat sprijinul pentru familia îndurerată și speranța că fetița va reuși să se recupereze.

Autoritățile italiene au promis că vor lua toate măsurile necesare pentru a asigura că astfel de incidente nu se vor mai repeta. Între timp, gândurile și rugăciunile multor oameni se îndreaptă către fetița aflată în suferință și familia ei.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel