O fetiță româncă de cinci ani din Anglia a doborât două recorduri mondiale. „Sper să poată motiva și alți copii cu nevoi speciale"

Alexandra Curtache |
Data publicării:
O fetiță româncă de cinci ani din Anglia a doborât două recorduri mondiale. „Sper să poată motiva și alți copii cu nevoi speciale" / Foto: Facebook
O fetiță româncă de cinci ani din Anglia a doborât două recorduri mondiale. „Sper să poată motiva și alți copii cu nevoi speciale" / Foto: Facebook

Anastasia Karasjova, o fetiță româncă din Coventry, Anglia, a intrat în istoria recordurilor mondiale pentru cel mai lung păr din lume la vârsta de 5 ani.

Născută dintr-o mamă româncă și un tată de altă naționalitate, micuța Anastasia a fost înregistrată în Worldwide Book of Records și International Book of Records ca fiind fetița cu cel mai lung păr din lume la vârsta de 5 ani și, totodată, cea mai tânără persoană care deține un păr de asemenea lungime.

Părul Anastasiei măsoară 101 centimetri, cu 20 de centimetri mai lung decât cel al deținătoarei anterioare a recordului. Această performanță a adus-o în atenția mai multor publicații din Marea Britanie, iar povestea ei a devenit cunoscută pe scară largă.

Mama ei, Angela Rusu, originară din județul Ialomița, s-a mutat în Anglia în 2015. Ea a fost cea care a documentat și a trimis dovezile necesare pentru omologarea recordurilor internaționale. Angela a călătorit până în India pentru a finaliza procesul de înregistrare a acestor recorduri impresionante.

"Anastasia este o fetiță hiper-energică. Adoră să se joace în aer liber, să alerge și să se cațere. Iubește florile și să se îmbrace frumos, îi place să meargă cu bicicleta, să înoate la piscină și este fascinată de avioane, astronauți, stele, luna și soarele", a declarat Angela Rusu pentru publicația Anunțul UK. Ea a mai adăugat: "Sunt foarte mândră de ea. Este o minune de fetiță și sper ca recordurile ei să poată motiva în orice fel și alți copii cu nevoi speciale".

 

Boala cu care se confruntă fetița

 

În ciuda succesului său remarcabil, Anastasia se confruntă cu o provocare unică. Ea are autism nonverbal, ceea ce înseamnă că nu poate exprima în cuvinte ceea ce simte. Totuși, acest lucru nu a împiedicat-o să poarte cu mândrie medalia care certifică cele două recorduri mondiale. Mama sa a subliniat că realizările Anastasiei sunt un exemplu pentru toți copiii cu nevoi speciale, arătând că, indiferent de provocările pe care le întâmpină, aceștia pot atinge performanțe extraordinare.

Momentul în care Anastasia a primit medalia sa a fost unul cu totul special. Aceasta a fost înmânată la scurt timp după ce ea a urmărit cu fascinație momentul în care înotătorul român David Popovici a fost medaliat la Jocurile Olimpice de la Paris. Deși nu poate să exprime verbal bucuria pe care o simte, Anastasia poartă cu mândrie medalia, inspirându-i pe toți cei care o întâlnesc.

Povestea fetiței a atras atenția nu doar pentru performanța sa fizică, ci și pentru mesajul puternic pe care îl transmite. Recordurile Anastasiei sunt dovada că limitele pot fi depășite, chiar și atunci când apar provocări aparent insurmontabile. Micuța cu părul de 101 centimetri a devenit astfel un simbol al curajului și perseverenței, arătând că fiecare copil are un potențial extraordinar, indiferent de dificultățile cu care se confruntă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel