O grupare de români înșela persoane în vârstă cărora le luau proprietățile. Prejudiciu de 2,5 milioane de euro

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
"Români, aduși la audieri într-un dosar de înşelăciuni cu prejudiciu cumulat de 2,5 milioane de euro"
"Români, aduși la audieri într-un dosar de înşelăciuni cu prejudiciu cumulat de 2,5 milioane de euro"

Procurorii DIICOT Iaşi AU au efectuat ieri mai multe descinderi, în urma cărora au fost identificate mai multe mijloace de comunicare, înscrisuri utilizate în activitatea infracţională, sume de bani şi alte bunuri interzise la deţinere, cu ajutorul cărora 10 persoane au fost prejudiciate de 2,5 milioane de euro.

Astfel, din cercetări, rezultă că din 2015 s-a constituit un grup infracţional. Liderul grupării i-a coordonat pe ceilalţi membri, din care făceau parte şi un avocat şi notari publici, informează un comunicat de presă al DIICOT Iaşi, scrie Agerpres.  "Liderul grupului, a primit direct sau indirect, prin persoane interpuse, sumele de bani provenite din activitatea infracţională, a stabilit cuantumul cuvenit fiecărui membru al grupului şi le-a distribuit, potrivit ierarhiei, precum şi aplicarea, la nevoie, a unor măsuri de coerciţie, prin neplata sumelor de bani sau reducerea cuantumului.

În cadrul rolurilor specifice din interiorul grupului, s-a conturat activitatea infracţională a unui avocat din cadrul Baroului Iaşi, care şi-a pus la dispoziţie cunoştinţele juridice, pentru a acorda un sprijin infracţional liderului grupului", spun procurorii DIICOT Iaşi, în comunicatului de presă transmis.


Un avocat și un notar, făceau parte din grupul infracțional


"Suspectul se deplasa împreună cu liderul grupului la domiciliul persoanelor vătămate, cărora le înmâna cartea sa de vizită, se prezenta în faţa autorităţilor administrative unde, prin invocarea calităţii de avocat, intenţiona rezolvarea unor aspecte în interesul grupului, inclusiv prin prezentarea unei persoane vătămate a unor aspecte neadevărate, în legătură cu situaţia juridică a bunului imobil, pentru a o determina să încheie, în calitate de cumpărător, un contract de vânzare-cumpărare.

Pentru toate acestea, suspectul a primit de la liderul grupului sume importante de bani, fiind a doua persoană ca importanţă în ierarhia grupului. Totodată, un alt membru al grupului, notar public din municipiul Iaşi, i-a furnizat liderului informaţii despre drepturile reale imobiliare care puteau fi tranzacţionate în mod fraudulos de către membrii grupului şi a autentificat toate actele notariale necesare grupului, uneori cu încălcarea dispoziţiilor legale", se menţionează în comunicatul de presă.

Astfel, în urma celor descoperite, până la acest moment anchetatorii au identificat 10 persoane vătămate şi un prejudiciu în cuantum de 2.500.000 euro, scrie Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel