O jurnalistă trebuie să o despăgubească pe Giorgia Meloni cu suma de 5.000 de euro după ce a zis că premierul are ”1.2 metri”

Cristina Iacob |
Data publicării:

O jurnalistă a fost obligată să plătească despăgubiri de 5.000 de euro premierului Giorgia Meloni după ce a scris pe rețelele de socializare că nu îi este teamă de aceasta din cauza înălțimii sale de ”1,2 metri”. 

Într-un verdict recent din Milano, jurnalista Giulia Cortese a fost obligată să plătească premierului italian Giorgia Meloni despăgubiri în valoare de 5.000 de euro pentru o postare pe rețelele de socializare considerată jignitoare.

”Guvernul Italiei are o problemă serioasă cu libertatea de exprimare”

 

Tribunalul a impus și o amendă cu suspendare de 1.200 de euro pentru Cortese, în legătură cu o remarcă pe Twitter din octombrie 2021 despre înălțimea lui Meloni, pe care a descris-o ca "body shaming” (n.r un termen folosit pentru a descrie comportamentele sau comentariile jignitoare, critice sau umilitoare referitoare la aspectul fizic al unei persoane) .

Conflictul dintre cele două femei a avut loc inițial în octombrie 2021, când Cortese a făcut comentarii pe Twitter despre înălțimea liderului de extremă dreapta, Giorgia Meloni, afirmând că „Nu mă sperii, Giorgia Meloni. La urma urmei, ai doar 1,2 metri înălțime. Nici măcar nu te pot vedea”. Aceste remarci au condus la o dispută legală în care Meloni a solicitat despăgubiri și amendă pentru afirmațiile jignitoare, a relatat ANSA. 

Cortese a răspuns la decizia tribunalului printr-un mesaj pe Twitter, exprimând îngrijorarea față de libertatea de exprimare și disidența jurnalistică în Italia. Ea a subliniat dificultățile cu care se confruntă jurnaliștii independenți în țară și a exprimat speranța că viitorul va aduce îmbunătățiri în acest sens.

„Guvernul Italiei are o problemă serioasă cu libertatea de exprimare și disidența jurnalistică. Să sperăm că vor fi zile mai bune în viitor. Nu ne vom da bătuți!", a scris jurnalista. 

Meloni a anunțat că va dona orice daune primite de la Cortese unei organizații de caritate.

Sentința împotriva lui Cortese vine în contextul unei preocupări crescute pentru libertatea presei în Italia, țară criticată de Reporterii fără frontiere pentru numărul mare de procese intentate jurnaliștilor, scrie Reuters. 

--------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel