O mamă din Iași, fără loc de muncă, se luptă să-și crească singură copilul: A strâns zilnic peste 300 de sticle la pelerinaj la Sf. Parascheva

Alexandra Curtache |
Data publicării:
O mamă din Iași, fără loc de muncă, se luptă să-și crească singură copilul: A strâns zilnic peste 300 de sticle la pelerinaj la Sf. Parascheva / Foto: Captura Youtube
O mamă din Iași, fără loc de muncă, se luptă să-și crească singură copilul: A strâns zilnic peste 300 de sticle la pelerinaj la Sf. Parascheva / Foto: Captura Youtube

Alina, o mamă singură în vârstă de 37 de ani din Iași, a reușit cu ocazia pelerinajului de Sfânta Parascheva să găsească o metodă prin care să câștige câțiva bani în plus pentru copilul ei.

În fiecare an, pelerinajul de la Iași, dedicat Sfintei Parascheva, atrage zeci de mii de credincioși din întreaga țară. Această sărbătoare predestinată să facă minuni pentru credincioșii care vin să se roage, nu a dezamăgit-o nici pe Alina, care cu ajutorul pelerinilor a reușit să strângă niște bani.

Începând cu data de 8 octombrie, când s-a deschis pelerinajul, Alina a început să adune PET-uri, sticle și doze de la pelerinii care se adunau în fața Catedralei Mitropolitane. Cu o determinare deosebită, ea a reușit să strângă zilnic peste 300 de recipiente, profitând de sistemul de garanție de 50 de bani pe unitate. Această activitate i-a adus un venit zilnic cuprins între 150 și 180 de lei, o sumă semnificativă pentru cineva care se confruntă cu dificultăți financiare.

 

Alina face tot ce poate pentru un viitor mai bun pentru fiul ei

 

„Vin la coada de la Sfânta Parascheva și adun sticle, doze, ce se poate returna pentru cei 50 de bani. Am nevoie de bani ca să îmi îngrijesc copilul, deoarece sunt singură. Este greu, nu am ce să zic, dar trebuie să pun ceva de mâncare pe masă”, a declarat Alina, care are 37 de ani, pentru Bună Ziua Iași.

Povestea ei este una emoționantă. După o despărțire dificilă de soț, Alina a rămas singură cu băiatul ei de 12 ani. Cu doar patru clase la activ și cu joburi temporare, veniturile ei sunt insuficiente pentru a acoperi toate cheltuielile. În ciuda acestor obstacole, Alina refuză să se lase doborâtă și își găsește puterea în dragostea pentru copilul ei.

„Decât să cerșesc sau să fur, am ales să strâng sticle. Am lucrat un timp la spălat vase și la făcut curățenie, doar că după ce am rămas singură, trebuia să am grijă de copil. Este și greu să mă angajez, deoarece am doar 4 clase, dar măcar aș fi învățat să scriu bine și să socotesc, așa m-aș fi putut angaja la un magazin.”, mai spune ea.

 

Deși femeia nu are un job stabil este o mamă dedicată

 

Dorința de a-i asigura fiului său o educație mai bună o motivează să muncească din greu. Alina recunoaște că adună în mod constant recipiente reciclabile pentru un venit în plus. De asemenea, aceasta a mai spus că își dorește ca băiatul să își continue studiile, să nu fie nevoit să se confrunte cu dificultățile pe care le-a întâmpinat ea în viață. 

„Băiatul meu are 12 ani, este la școală, am doar eu grijă de el, nu mai am pe nimeni, însă ne-am învățat așa, să ne descurcăm, și sunt sigur că odată ce va crește, își va ajuta mama. Vreau ca el să aibă ce mânca, să poată merge la școală, să nu fie ca mine, cu 4 clase”, adaugă ea pentru aceeași publicație.

Prin inițiativa sa de a recicla, Alina nu doar că își sprijină familia, dar contribuie și la protejarea mediului înconjurător. Fiecare sticlă și fiecare doză adunată sunt un pas înainte către un viitor mai bun, atât pentru ea, cât și pentru planeta noastră.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel