O marcă populară de gemuri din Germania este rechemată din cauza contaminării cu mucegai

Cristina Iacob |
Data publicării:
 Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Un lot de gem de căpșuni marca Darbo, vândut în toată Germania, inclusiv în magazinele Kaufland, a fost rechemat din cauza descoperirii de mucegai.

Un producător de gem a anunțat rechemarea unui lot de gem de căpșuni vândut la nivel național în Germania, inclusiv în magazinele Kaufland. Rechemarea vizează produsul Darbo 70% Fruity Garden Strawberry 200 g, după ce au fost descoperite urme de mucegai pe unele borcane în urma controalelor de calitate interne.

Compania a informat consumatorii că mucegaiul prezent poate afecta sănătatea, iar consumul accidental poate fi dăunător. Dr. Markus Schmidt-Heydt de la Institutul Max Rubner a explicat că mucegaiurile nu produc întotdeauna toxine în cantități mici, dar acumularea acestora sau consumul regulat poate avea efecte negative asupra sănătății, inclusiv riscuri pe termen lung.

Citește și: Un cunoscut magazin de haine din Germania intră în faliment și închide toate sucursalele

Potrivit Oficiului Federal pentru Protecția Consumatorului și Siguranța Alimentelor (BVL), micotoxinele, substanțele produse de mucegai, pot provoca diverse afecțiuni, inclusiv cancer, probleme cu rinichii și ficatul, afectarea sistemului imunitar, diaree sau vărsături. Aceste toxine nu sunt distruse prin procesul de gătire, prăjire sau coacere.

Consumatorii sunt sfătuiți să verifice dacă au în posesie produsul afectat, identificabil după următoarele detalii:

- Produs: Darbo 70% Fruity Garden Strawberry 200 g
- Număr EAN: 9001432029387
- Loturi: data de consum maxim 21 iunie 2026, numărul lotului L 173 4; data de consum maxim 24 iunie 2026, numărul lotului L 176 4                                                                              

Vezi și: Lista alimentelor care se vor scumpi în România, Germania, Olanda și Belgia din cauza secetei

Informațiile sunt disponibile pe marginea capacului borcanului. Alte produse Darbo disponibile în magazinele Rewe sau Edeka nu sunt afectate de rechemare.                      

Mucegaiul din gem poate apărea din mai multe motive. Condițiile de depozitare necorespunzătoare, cum ar fi temperaturile ridicate și umiditatea excesivă, favorizează dezvoltarea mucegaiului. De asemenea, igiena insuficientă în timpul procesului de producție, inclusiv echipamentele și ingredientele necurățate corespunzător, poate duce la contaminarea produsului.

Lipsa unei conservări adecvate și utilizarea de ingrediente de slabă calitate sau contaminante contribuie, de asemenea, la riscul de mucegai. Gemul expirat este și el vulnerabil, deoarece termenul de valabilitate depășit compromite calitatea produsului și facilitează dezvoltarea mucegaiului.                                               

-------------------------------------------------------------------------                                                                                                                                                                                                                         

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din GERMANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel