O mașină de poliție a fost spulberată de un tânăr de 19 ani care conducea pe contrasens

Alexandra Curtache |
Data publicării:
O mașină de poliție a fost spulberată de un tânăr de 19 ani care conducea pe contrasens / Foto: Antena 3 CNN
O mașină de poliție a fost spulberată de un tânăr de 19 ani care conducea pe contrasens / Foto: Antena 3 CNN

Un grav accident rutier a avut loc în Pitești, unde o autospecială a Serviciului Rutier Argeș a fost lovită violent de un tânăr de 19 ani care conducea pe contrasens. 

Incidentul s-a petrecut în dimineața zilei de joi, când echipajul de poliție se întorcea de la o misiune pe un drum național și se îndrepta către sediu. 

La intrarea în Pitești, venind dinspre comuna Bascov, mașina de poliție a fost izbită frontal de un autoturism care circula cu viteză mare pe contrasens.

Impactul a fost extrem de violent, mașina de poliție fiind avariată serios, iar cei doi polițiști aflați la bord au fost răniți. Mașina tânărului care a provocat accidentul s-a oprit într-o stație de autobuz, însă, din fericire, în acel moment nu se afla nicio persoană în zonă, evitându-se o tragedie de proporții.

 

Persoanele implicate în accident au fost transportate de urgență la spital

 

Cei doi polițiști, șoferul și pasagerul din autospecială, au fost transportați de urgență la spital, unde medicii i-au stabilizat. Deși au suferit răni grave, aceștia se află în afara oricărui pericol, însă vor rămâne sub supraveghere medicală pentru a fi monitorizați îndeaproape. În urma accidentului, o tânără aflată în mașina șoferului vinovat a fost și ea transportată la spital, dar fără răni grave. Șoferul vinovat, însă, nu a suferit nicio leziune în urma coliziunii.

Tânărul de 19 ani avea permisul de conducere de doar un an și jumătate, dar era deja cunoscut autorităților pentru antecedente legate de depășirea vitezei legale. În mai multe rânduri, acesta fusese sancționat pentru depășirea limitelor de viteză, însă aceste măsuri nu au fost suficiente pentru a preveni comportamentul periculos care a dus la accidentul de joi. Potrivit primelor informații oferite de polițiști, șoferul conducea cu o viteză mult peste limita legală atunci când a pierdut controlul volanului și a intrat pe contrasens, provocând coliziunea.

Autoritățile au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și continuă cercetările pentru a stabili circumstanțele exacte în care s-a produs accidentul. Polițiștii urmează să analizeze toate datele pentru a determina dacă există și alte încălcări ale legii care ar putea fi imputate tânărului șofer. Cazul readuce în discuție problema șoferilor tineri care conduc imprudent și care reprezintă un risc major pentru siguranța rutieră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel