O monedă virtuală românească se lansează pe o platformă internațională de exchange

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
O monedă virtuală românească se lansează pe o platformă internațională de exchange
O monedă virtuală românească se lansează pe o platformă internațională de exchange

O monedă virtuală românească se lansează miercuri pe o platformă internațională de exchange, care are peste patru milioane de utilizatori, cei mai mulți din Asia și Statele Unite.

Lanceria.io, prima platformă de freelancing 2.0 din lume, construită de trei români, anunță listarea LANC, token care va deveni disponibil pentru tranzacționare pe bursa DigiFinex începând de miercuri, de la ora 11.00.

„LANC va susține Lanceria.io, platformă pentru freelanceri care va accepta în premieră și plata în criptomonede, datorită tehnologiei blockchain care stă la baza proiectului. Așteptăm cu nerăbdare tranzacționarea acestei monede, care a beneficiat de susținere mult peste așteptări, în condițiile în care a strâns peste un milion de dolari în doar două săptămâni de la înființarea firmei”, a declarat Robert Tudor, COO Lanceria.io.

 

Moneda românească LANC va putea fi folosită pe platforma Lanceria.io

 

Potrivit unui comunicat al companiei, proiectul a trecut prin două runde de finanțare. Prima s-a desfășurat în data de 7 mai, când a atras circa 250.000 de dolari, echivalentul a 50 de milioane de monede. O săptămână mai târziu, cele 100 de milioane de monede puse în vânzare au atras aproximativ 1 milion de dolari de la comunitatea creată în jurul proiectului.

Moneda românească LANC va putea fi folosită pe platforma Lanceria.io, primul marketplace pentru freelanceri construit pe tehnologia blockchain, susținut de inteligența artificială.

 

Va permite plăți în sistem hibrid, atât prin FIAT, cât și criptomonede

 

Cu alte cuvinte, va permite plăți în sistem hibrid, atât prin FIAT, cât și criptomonede, astfel încât freelancerii să încaseze banii de la angajatori mai rapid și să scape de comisioanele percepute în general de astfel de platforme, se mai arată în comunicat. Pe de altă parte, și angajatorii care caută servicii oferite de freelanceri vor beneficia de reducerea acestui tip de taxe cu 95%. În plus, inteligența artificială va facilita o suprapunere aproape exactă a nevoilor angajatorilor cu ofertele freelancerilor înscriși în platformă, care vor avea și ocazia să discute într-o anticameră virtuală.

„Platforma se află într-o fază accelerată de dezvoltare și sperăm să încheiem primele teste în mai puțin de trei luni. Tendința de migrare spre freelancing e în creștere în toate statele dezvoltate, mai ales în urma pandemiei, când angajații vor tot mai mult timp liber, dar și să rămână cu cât mai mulți bani”, a mai spus Robert Tudor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel