O nouă escrocherie: Reclamă online falsă pentru abonamente ieftine la transportul public din Arad

Cristina Iacob |
Data publicării:
Sursă foto: agerpres.ro
Sursă foto: agerpres.ro

Primăria Arad a lansat un avertisment privind o nouă tentativă de fraudă online, care circulă pe Facebook sub formă de reclamă falsă.

Primăria Arad avertizează asupra unei noi tentative de fraudă online care circulă pe internet. Pe rețeaua de socializare Facebook apare o reclamă care promovează abonamente extrem de ieftine pentru transportul cu tramvaie și autobuze, pretinzând că sunt oferite de Compania de Transport Public (CTP) Arad.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Arad, o postare recentă anunță o ofertă specială pentru arădeni: carduri de transport valabile timp de șase luni pentru toate tipurile de transport, disponibile la prețul de doar 12 lei. Autoritățile subliniază că această ofertă nu este legitima și nu are legătură cu Primăria sau cu CTP Arad. Cetățenii sunt sfătuiți să nu ofere informații personale sau financiare și să raporteze imediat mesajele suspecte.                                                                                 

"O nouă tentativă de fraudă online în numele Primăriei Municipiului Arad şi al Companiei de Transport Public! Pe reţeaua de socializare Facebook este intens promovată o postare referitoarea la o oportunitate unică oferită arădenilor: carduri de transport cu o valabilitate de 6 luni, fără restricţii la toate tipurile de transport, care costă doar 12 lei. O situaţie similară s-a înregistrat în municipiu la finele lunii august, când atât Primăria Arad cât şi Compania de Transport Public au recomandat cetăţenilor să nu ofere informaţii personale sau financiare, întrucât NU este vorba despre o campanie a instituţiei sau a CTP Arad. De aceea, vă rugăm, ca în cazul în care primiţi astfel de mesaje, să le raportaţi imediat la autorităţile competente", a transmis Primăria Arad.

Reclama frauduloasă, intitulată "Cardul de transport public din Arad", utilizează numele CTP Arad și al Primăriei, precum și imagini cu tramvaie și autobuze care par a fi preluate de pe site-ul CTP. Aceasta promovează oferta ca fiind o celebrare a 155-a aniversării CTP Arad și afirmă că cardurile sunt disponibile la prețul redus doar până pe 20 septembrie. Reclama include un link care duce la o pagină ce susține că oferta este limitată la 500 de persoane, iar utilizatorii sunt invitați să completeze un chestionar în schimbul cardurilor.

În august, CTP Arad a raportat un incident similar Poliției și a solicitat Facebook să retragă reclama și să închidă conturile implicate. În prezent, un abonament lunar urban pe toate liniile și tipurile de transport costă 120 de lei, cu un discount aplicabil în cadrul programului "Vinerea verde", reducând prețul final la 104 lei.

--------------------------------------------------------                                                                                                                                                                                                                                    

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel