O patiserie din Italia a fost sancționată cu 35.000 de euro. Inspectorii au găsit gândaci și excremente de șoareci

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Proprietarul unei patiserii din Italia a fost sancționat cu o amendă totală de 35.000 de euro după ce o inspecție a scos la iveală lucrători angajați ilegal și grave deficiențe igienico-sanitare. 

O patiserie din Corridonia a fost sancționată cu o amendă totală de 35.000 de euro, în urma unei inspecții amănunțite efectuate de Carabinierii NAS Ancona și NIL Macerata. Raidul, desfășurat ieri dimineață, a scos la iveală o serie de nereguli majore, atât în ceea ce privește legislația muncii, cât și standardele igienico-sanitare.

În timpul verificărilor, inspectorii au descoperit doi lucrători italieni angajați ilegal, fără a fi înregistrați la centrul de ocupare a forței de muncă. Această încălcare a legislației muncii a condus la aplicarea unei amenzi de 32.000 de euro pentru proprietarul patiseriei. Pe lângă această sancțiune, inspecția a relevat și alte deficiențe grave care au afectat siguranța și igiena locului de muncă.

Citește și: Inspectorii ANPC, fără cuvinte după un control la un restaurant din Costinești: mâncare expirată, gândaci, mizerie

Inspectorii NIL Macerata au constatat o serie de nereguli, inclusiv lipsa unui responsabil de securitate, prevenire și protecție. De asemenea, au fost identificate deficiențe în ceea ce privește echipamentul individual de protecție, neîntocmirea documentului de evaluare a riscurilor și lipsa instruirii corespunzătoare a angajaților. Alte probleme semnalate au fost expirarea medicamentelor din cutia de prim ajutor și neefectuarea verificărilor periodice ale dispozitivelor de prevenire a incendiilor.

În plus, Carabinierii NAS Ancona au descoperit deficiențe igienico-sanitare severe în laboratorul de producție și în depozit. Printre problemele identificate s-au numărat excremente de șoarece găsite în zona de depozitare, ceea ce a dus la suspendarea imediată a utilizării depozitului de către AST Macerata. Ca urmare a acestei descoperiri, proprietarul a fost sancționat cu o amendă suplimentară de 1.000 de euro.

Inspectorii au identificat și neimplementarea procedurilor HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) referitoare la congelarea semifabricatelor și măsurile de prevenire a infestării cu insecte. Nerespectarea acestor norme a generat o amendă administrativă de 2.000 de euro.

Vezi și: Cuplu de români, atacați brutal de doi localnici xenofobi într-un restaurant din Italia. ”Românilor, întoarceți-vă în țara voastră!”

Ca urmare a tuturor acestor nereguli, Parchetul Macerata a fost sesizat și activitatea patiseriei a fost suspendată până când proprietarul va remedia toate problemele constatate și va restabili condițiile de siguranță necesare pentru desfășurarea activității. Această acțiune subliniază importanța respectării legislației muncii și a standardelor de igienă, pentru asigurarea unui mediu de lucru sigur și sănătos.

-------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel