O persoană este în continuare căutată, în urma inundaţiilor din Galați

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Situație critică în comuna Cuca, Galați. Primar: „Plouă în continuare și nu știm ce se întâmplă” / sursa foto: Inquam Photos / George Călin
Situație critică în comuna Cuca, Galați. Primar: „Plouă în continuare și nu știm ce se întâmplă” / sursa foto: Inquam Photos / George Călin

O persoană este căutată în continuare de autorităţi, în urma inundaţiilor ce au afectat localitatea Costache Negri, judeţul Galaţi, a informat, luni, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit unui comunicat IGSU, urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice prognozate, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat efecte în 21 localităţi din patru judeţe (Iaşi, Galaţi, Timiş şi Vaslui), unde se efectuează misiuni de recunoaştere şi identificare a posibilelor persoane care necesită sprijin, concomitent cu evacuarea apei, curăţarea gospodăriilor afectate şi degajarea căilor de acces în locuinţe şi a autoturismelor surprinse de viitură.

Totodată, sursa citată precizează că în două localităţi din judeţul Iaşi se intervine pentru evacuarea apei din două case, opt curţi, o parcare, un pasaj rutier, fiind afectate două autoturisme.

"Pe parcursul zilei de duminică, un număr de 34 persoane au fost salvate/evacuate din 4 localităţi (Pechea, Slobozia Conachi, Vameş şi Stoicani) din judeţul Galaţi. De asemenea, în cursul zilei de duminică, două persoane au fost găsite decedate pe raza a două localităţi (Slobozia Conachi şi Suhurlui) din judeţul Galaţi, iar o persoană din localitatea Costache Negri, judeţul Galaţi, este în continuare dată dispărută de la domiciliu", se menţionează în comunicatul citat de Agerpres. 

Tot duminică, s-au efectuat transporturi de materiale şi produse scoase de la rezervele de stat cu ajutorul a 16 autocamioane din dotarea IGSU.

Circulaţia rutieră a fost afectată din cauza apei şi aluviunilor de pe carosabil pe un drum naţional (DN 25/Galaţi) şi pe două drumuri judeţene (DJ 251 şi DJ 253), mai arată Inspectoratul.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, s-au înregistrat avarii în 9 localităţi din judeţul Galaţi, însumând un număr de aproximativ 4.205 consumatori finali nealimentaţi, transmite IGSU. 

 

Citește în continuare

 

Ciclonul Boris a făcut ravagii și în Austria. A nins ca-n plină iarnă, la câteva zile după ce au fost temperaturi de vară - VIDEO

 

Austria a fost lovită de o schimbare bruscă de vreme, trecând de la temperaturi de vară la condiții de iarnă în doar câteva zile. Ciclonul Boris a fost responsabil pentru această schimbare dramatică, aducând inundații și alunecări de teren în mai multe regiuni ale țării. În unele zone, cantitățile de zăpadă înregistrate au atins niveluri record pentru această perioadă a anului.

„Un record de cantități de zăpadă în unele părți ale Austriei,” a declarat meteorologul Fraser Wilkin, subliniind faptul că a nins chiar și la altitudini mai mici, de aproximativ 700 de metri.

„Deși căderi de zăpadă ocazionale la altitudini mari nu sunt neobișnuite în septembrie, acest nivel al furtunii e ceva ce n-am mai văzut de mulți ani și se va încheia cu un record de cantități de zăpadă în unele părți ale Austriei,” a adăugat el.

Centrul de avertizare în caz de furtună UWZ a emis o declarație în care a precizat că în unele regiuni recordurile anterioare de precipitații pentru luna septembrie vor fi „depășite în doar câteva zile.” Această situație a generat un nivel ridicat de alertă în rândul autorităților și al locuitorilor.

Meteorologul Manuel Kelemen, de la Puls24 TV, a descris evenimentul meteo drept „extraordinar, dacă nu chiar fără precedent.” El a subliniat că aceste condiții meteo severe au un impact semnificativ asupra traficului și infrastructurii din zonele afectate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel