O persoană moare la fiecare 40 de secunde

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

În Elveția, în anul 2016, au fost înregistrate 1.016 de sinucideri, la care se adaugă aproximativ 900 de sinucideri asistate, potrivit studiului publicat de Observatorul Elvețian al Sănătății, publicat cu ocazia Zilei Mondiale de Prevenire a Suicidului. Sondajul a relevat că aproximativ 8% din populația Elveției de 8,5 milioane de cetățeni au experimentat gânduri de suicid cel puțin o dată în cele două săptămâni anterioare sondajului făcut în anul 2017. Aceasta reprezintă o creștere de 1,4% față de cercetările anterioare, efectuate în 2012.

Conform studiului, bărbații și femeile sunt la fel de afectate și nu au existat tendințe clare de sinucidere în funcție de regiune, dar procentele au fost mai mari la grupele de vârstă între 15-24 și 55-64 de ani și la cele de peste 85 de ani. Viața urbană, statutul de imigrant și lipsa de educație și a perspectivelor în carieră au influențat rate mai mari de tentative de sinucidere, precum și bolile prelungite.

Sondajul a estimat că 200.000 de persoane au încercat o sinucidere o dată în timpul vieții lor și 33.000 chiar în cele 12 luni anterioare sondajului din 2017.Cu toate acestea, cifrele nu reflectă situația în ansamblu, deoarece nu includ persoane care sunt în închisoare, în clinici psihiatrice sau care solicită azil, menționează Observatorul de Sănătate din Elveția. 

Un raport publicat luni de Organizația Mondială a Sănătății a arătat că, la nivel mondial, o persoană își ia viața la fiecare 40 de secunde și că mai multe persoane mor în fiecare an din cauza sinuciderii decât în război, aceasta însemnând că în întreaga lume, în fiecare an, apar peste 800.000 de sinucideri. 

Spânzurarea, otrăvirea și utilizarea armelor de foc sunt cele mai comune metode de sinucidere, s-a mai arătat în același raport, publicat si te site-ul swissinfo.ch. Sinuciderea a fost a doua cauză de deces în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani, după accidentele rutiere. La adolescenții de sex masculin, sinuciderea s-a clasat pe locul trei după leziunile rutiere și violența interpersonală. Raportul a mai constatat că aproape de trei ori mai mulți bărbați decât femeile mor din cauza sinuciderii în țările bogate, spre deosebire de țările cu venituri mici și medii, unde ratele sunt mai egale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel