O profesoară româncă și-a deschis propria academie de engleză în Spania. „Eram doar o profesoară de engleză, nimic mai mult. Iar acum suntem femei de afaceri”

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Mirabela Pop, o româncă stabilită în Spania a reușit să își deschidă propria academie de limba engleză împreună cu două asociate. Cele trei, Mirabela Pop, Vesselina Garcheva și Diana Jiménez au fost concediate "pe neașteptate" în iulie anul trecut. Două luni mai târziu, ele s-au reinventat ca antreprenori și au deschis WayUp English School. 

 

Serviciile lor acoperă toate vârstele, însă academia lor se concentrează pe cursuri pentru companii, pe care le predau la sediile acestora, dar și pentru profesioniștii și studenții care vin la centrul lor. În acest moment, deservesc deja șabloanele unor firme și "zeci de studenți" la academie. Internaționalizarea multor industrii din Tudela face ca Ribera să fie o "zonă privilegiată" pentru sectorul său, explică ei pentru Navarra Capital.

Închiderea centrului de limbi străine în care lucrau și concedierea lor ulterioară, la 13 iulie, le-a luat complet "prin surprindere". Având în vedere că erau în plină vacanță de vară, opțiunile de a găsi un loc de muncă erau "foarte puține". Dar Mirabela Pop a încheiat acel episod din viața ei, convinse că trebuie să se reinventeze încă o dată, ca atunci când a plecat din România pentru o viață mai bună.

 

De la șomaj la crearea propriei academii de engleză

 

Mirabela, o româncă în vârstă de 36 de ani, sosită în Comunitatea Autonomă în urmă cu 18 ani, s-a dedicat cursurilor de contabilitate și antreprenoriat la CEIN . Ea a compatibilizat această formare cu viața ei de familie din Corella .

"Înainte de a mă stabili definitiv în Navarra, veneam în timpul verii să lucrez în industria hotelieră sau să am grijă de copii, deoarece vărul meu mă încurajase să fac acest pas. Astfel am putut să-mi plătesc facultatea. Apoi am rămas pentru că m-am îndrăgostit de soțul meu", își amintește ea.

De documentație s-a ocupat Vesselina, în vârstă de 40 de ani, care știa deja cum să se descurce cu administrația datorită experienței sale de jurnalist în Bulgaria. O meserie pe care a abandonat-o în urmă cu 12 ani pentru a emigra în Spania. Ultima, dar nu cea din urmă, Diana, o tânără de 34 de ani din Tudel, a creat primul logo al companiei și se ocupă de partea creativă. 

 

„Epidemia de Covid-19 a obligat mulți profesori să își revizuiască și să își îmbunătățească CV-urile cu noi diplome"

 

Câteva luni mai târziu, Mirabela și prietenele ei au deschis ușa școlii WayUp English School, pe care ele l-au șlefuit. Un proiect care a însemnat un "sacrificiu personal foarte mare", subliniază Mirabela: "Suntem mame și ne-a costat să ne părăsim casa pentru a fi aici, să pictăm, să schimbăm plinte și să montăm mobilier. Dar acum, oriunde ne uităm, știm toate șuruburile și cuiele din acest loc. L-am făcut al nostru".

Privind spre viitor, membrii WayUp își vor concentra eforturile "pentru a crește și pentru a putea trăi din această afacere, precum și pentru a oferi locuri de muncă dacă la un moment dat se va ivi ocazia", sunt de părere cele 3 antreprenoare.

"Eram doar o profesoară de engleză, nimic mai mult. Iar acum suntem femei de afaceri, care facturăm și știm despre consultanță, contabilitate... Într-un timp atât de scurt, pare o altă viață", conchide Mirabela.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel