O profesoară româncă, victimă a atacului armat dintr-un liceu din SUA. Cristina era membră a comunității românești din Atlanta

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: Cristina Irimie / Sursă: gofundme.com
Foto: Cristina Irimie / Sursă: gofundme.com

Cristina Irimie, o profesoară de matematică de origine română, a fost identificată printre victimele atacului armat care a avut loc miercuri la liceul Apalachee din Georgia, SUA.

Cristina Irimie, o profesoară de matematică în vârstă de 53 de ani, originară din România, se numără printre victimele atacului armat care a avut loc miercuri, 4 septembrie, la liceul Apalachee din Winder, Georgia. În total, atacul a dus la moartea a patru persoane și rănirea altor 30.

Conform informațiilor furnizate de Antena 3 CNN, Cristina Irimie era apreciată în comunitatea românească din Atlanta, deși nu este clar dacă s-a născut în România sau era născută în SUA din părinți români. În prezent, autoritățile române efectuează verificări pentru a stabili dacă profesoara avea cetățenie română. 

Pe platforma de strângere de fonduri GoFundMe, a fost postat un mesaj în limba română care confirmă legătura strânsă a Cristinei Irimie cu România și subliniază că ea era un membru valoros al comunității românești din Atlanta. Mesajul, inițiat de Corneliu Căprar, a fost destinat să ajute familia Cristinei Irimie cu cheltuielile de înmormântare și să ofere suport emoțional și financiar în această perioadă dificilă. Mesajul publicat pe GoFundMe citează: 

„Cu inimile îndurerate anunțăm plecarea dintre noi a iubitei noastre profesoare, soție, fiică, prietenă Cristina Irimie.

Viata ei a fost scurtată de tragicul eveniment care a avut loc la liceul din Winder, Georgia. Viața ei a fost dedicată modelarii minții și inimile studenților și a comunității. Membră remarcabilă a comunității românești din Atlanta, Georgia lasă în urmă un vid greu de înlocuit.

Fondurile strânse vor merge direct pentru a ajuta familia cu cheltuielile de înmormântare și pentru orice sprijin de care familia și comunitatea ar putea avea nevoie pentru a trece peste această tragedie.

Drum lin spre ceruri Cristina”.

Atacul armat a fost comis de un adolescent de 14 ani, identificat ca fiind Colt Gray. Acesta a deschis focul la liceul Apalachee, omorându-i pe Cristina Irimie, pe Richard Aspinwall, alt profesor, și pe doi elevi, Mason Schermerhorn și Christian Angulo. În urma atacului, alte 30 de persoane au fost rănite. 

Arma utilizată în atac a fost o pușcă semi-automată de tip AR. În prezent, poliția a identificat suspectul și l-a arestat în campusul liceului. Gray va fi acuzat ca adult. Autoritățile nu au stabilit încă un motiv clar pentru atac și continuă investigațiile. Într-o conferință de presă, directorul Biroului de Investigații din Georgia, Chris Hosey, a declarat că nu a fost identificat un motiv precis pentru atac și că nu există informații despre țintele vizate de suspect.

---------------------------------------------------------------------------------------                                                                                                                                                                  

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel