Polițiștii de frontieră au confirmat pentru jurnalist TV8.md aflat la fața locului că nu este vorba de o dronă, ci chiar de o rachetă care ar avea traiectoria dinspre Odessa spre Starokazacie.
Reprezentanții Ministerului Apărării de la Chișinău au confirmat, de asemenea, că astfel de rachete pot fi văzute și auzite, dar teritoriul Republicii Moldova nu este afectat, scrie Observator. Totodată, au declarat că situația este monitorizată atent și au fost făcute interpelări către omologii ucraineni pentru o reacție oficială.
Mii de ucraineni fug de război în Republica Moldova
Autoritățile din Republica Moldova au transmis că, duminică, încă de la primele ore ale dimineții, la intrarea în țară se mențin rânduri la PTF Palanca-Maiaki-Udobnoe, PTF Basarabeasca – Serpniovo, PTF Giurgiulești-Reni, PTF Otaci-Moghilev-Podolsk, PTF Criva-Mamaliga. În ultimele 12 ore, polițiștii de frontieră au consemnat 20.444 traversări persoane, dintre care un număr de 9 611 traversări la frontiera cu Ucraina și alte 10 576 la granița cu România.
Cele mai multe traversări au fost ai cetățenilor străini – 17 130, cu precădere a cetățenilor Ucrainei – 12 200. Orele de vârf, în care s-a atestat un aflux de călători, au fost între 21:00 și 03:00.
Harta zonelor de risc din Ucraina
AFP a publicat, pe Twitter, o hartă pe care sunt marcate principalele zone de luptă din Ucraina, inclusiv punctele "fierbinţi" din jurul Kievului. În imagine e prezentată situaţia din 27 februarie, 11:00 - ora României. Cu portocaliu sunt marcate zonele aflate sub controlul trupelor ruse, care includ şi baza aeriană de la Hostomel, cucerită în prima noapte de la declanşarea invaziei. Jurnaliştii AFP precizează că harta are caracter orientativ.
Ministrul adjunct al Apărării din Ucraina estimează că, până acum, au murit 4.300 de soldați ruși. Pe de altă parte, Rusia nu a făcut publice cifrele victimelor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News