Publicitate
Rețeta pe care ți-o propunem se face foarte simplu, iar rezultatul este foarte gustos și neobișnuit.
Este vorba despre o budincă din sfeclă roșie pregătită din ingrediente simple și accesibile. În plus,va fi gata în 10 minute. Această budincă este o idee grozavă pentru cei care caută de multă vreme un preparat neobișnuit din sfeclă roșie.
Pentru a pregăti o budincă din sfeclă veți avea nevoie de:
sfeclă fiartă - 600 grame;
brânză (cu orice conținut de grăsime) - 360-400 grame;
smântână (din orice grăsime) - 100 grame;
griș - 40 grame,
ouă - 2 bucăți;
sare - 0,5 linguriță.
Prepararea, pas cu pas
Într-un castron mare, combinați brânza, smântâna, grisul, ouăle și sarea și amestecați bine toate ingredientele până obțineți o compoziție de o consistență uniformă.
Sfecla fiartă se dă prin răzătoarea grosieră. Adăugați sfecla în bolul cu brânză și amestecați din nou bine.
Se pune compoziția preparată într-o tavă de copt, care se dă într-un cuptor preîncălzit. Budinca se coace la 200 de grade, timp de 25 de minute.
Budinca din sfeclă și brânză nu se lipește și își păstrează perfect forma. Poate fi consumată atât rece, cât și caldă.
Budinca este foarte ușoară, conține doar 98 calorii la 100 de grame și este ideală pentru cei care vor să slăbească.
Trucuri de la bucătari pentru ca friptura de porc să fie suculentă, moale și perfectă
Unul dintre cele mai frumoase lucruri despre petrecerile de Crăciun și Revelion este să ne întâlnim cu cei dragi la masă pentru a ne bucura de un festin făcut cu preparatele clasice ale acestui sezon. Dar dacă vrei ca cina să fie de neuitat, astăzi îți oferim trucuri de la bucătari, astfel încât mușchiul sau pulpa de porc să fie suculente, moi și perfecte.
Indiferent de modul în care v-ați pregătit mușchiul sau pulpa, orice rețetă este predispusă să fie uscată și dură, dar toate acestea se pot datora unor greșeli simple care sunt foarte ușor de corectat.
Cu aceste trucuri simple poți obține un rezultat profesional și poți lăsa toți oaspeții uimiți. Nu trebuie să fie o rețetă foarte complicată, trebuie doar să fii atent la detalii pentru ca felul tău de mâncare să fie delicios.
A pus acest ingredient din bucătărie pe o cârpă și a spus „WOW”. Truc pentru a îndepărta rapid petele de pe canapelele sau fotolii
Pregătirea
Pentru ca aromele să pătrundă în carne, este esențial să marinați cu mult timp înainte și să nu adăugați prea multă sare pentru a nu se usca. Nu uitați să alegeți o bucată bună de carne, care are puțină grăsime, deoarece aceasta îi va da multă aromă.
Ar trebui să așteptați carnea să ajungă la temperatura camerei înainte de a începe să o gătiți, nu o faceți când este încă oarecum congelată. Puteți face tăieturi sau felii incomplete pentru ca căldura să intre mai ușor și să poată fi gătită mai repede fără a fi nevoie să o lăsați mult timp la cuptor.
Nu băgați mușchiul la cuptor când este încă rece, trebuie să fi ajuns la o temperatura minima de 170°C pentru a nu fi nevoit să petreacă prea mult timp în cuptor și să se usuce.
Condimentează-ți bucata de carne și apoi sigilează-o la foc mare, astfel încât la coacere să-și păstreze toate sucurile. Dacă vrei să fie mai aromată și mai crocantă, topește untul și asezonează-l cu sare, ierburi sau ardei iute și folosește-l pentru a glazura mușchiul astfel încât să facă o crustă de grăsime care să o facă mai crocantă.
Truc puternic cu folie de aluminiu pentru a curăța metalul ruginit și a-i reda strălucirea
Dacă ai de gând să o coci cu sos, e bine, dar dacă nu, ideal este să pui niște fructe sau legume, apă, bere sau suc de mere și condimente pentru a scălda mușchiul cu acest amestec în timp ce se fierbe și așa nu se va usca. Pentru a face un fel de aburi, acoperiți mușchiul cu folie de aluminiu cu partea opacă în afară, astfel încât să se poată găti mai bine și sucurile să rămână acolo. Când serviți o bucată, faceți o baie cu sosul ei, astfel încât să fie clar cât de suculentă este.
Odată ce mușchiul este gata, nu-l despicați, lăsați-l să se odihnească 15 minute cu folia pusă pentru ca sucul să se concentreze și să nu se usuce.
Nu tăiați carnea cu un cuțit obișnuit, cel mai bine este să folosiți un cuțit de bucătărie cu lamă largă (de bucătar) cu o margine ascuțită bună.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News