Această rețetă de paste cremoase cu carne de vită este una dintre acele cine clasice de paste. Poate fi atât făcută în fugă de persoanele care nu prea se pricep la gătit, cât și transformată într-o cină romantică sau pentru toată familia. Până la urmă cui nu îi plac pastele?
Rețeta de astăzi este o idee excelentă când vine vorba de a găti cantitativ. Pastele sunt excelente pentru umplerea burților goale.
Acest fel de mâncare de paste conține un sos de roșii cremos, cu brânză și carne de vită tocată! Puteți adăuga un pic mai mult piper roșu zdrobit pentru a face un pic mai picant, sau să nu îl puneți deloc. Poți chiar să înlocuiești sosul pentru paste cu un sos pre-făcut în locul celui simplu de roșii și al condimentelor, dacă ai un sos la borcan care îți place foarte mult!
Paste cremoase cu carne de vită - Ingrediente
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 ceapă galbenă mică, tăiată în cubulețe (aproximativ o cană)
- 2 kilograme de carne de vită măcinată slabă
- 3 căței de usturoi, tocați mărunt
- 1 linguriță de busuioc uscat
- 1 linguriță de oregano uscat
- 2 lingurițe de sare kosher
- 1/2 linguriță de piper roșu zdrobit
- 1/4 cană de făină
- 1 cutie de sos de roșii (28 de uncii)
- 1 cană de bulion de vită
- 1 kilogram de paste
- 1 cană de smântână grea
- 2 cești de brânză cheddar rasă
- decorați cu pătrunjel (proaspăt sau uscat)
Paste cremoase cu carne de vită - Instrucțiuni
Într-o tigaie mare, adâncă, încălziți uleiul de măsline la foc mediu. Când uleiul este încins, adăugați ceapa tăiată în cubulețe și sotați-o timp de 5-6 minute, până când începe să se înmoaie. Adăugați în tigaie carnea tocată de vită și desfaceți carnea. Se gătește până când nu mai rămâne roz. Scurgeți excesul de grăsime și puneți din nou pe foc.
Cu focul încă la mediu, adăugați usturoiul, busuiocul, oregano, sarea, piperul roșu și făina. Gătiți timp de 1 minut, amestecând constant pentru a acoperi.
Adăugați sosul de roșii și bulionul și amestecați pentru a le combina. Se aduce la fierbere și se fierbe timp de 15 minute.
În timp ce sosul fierbe, fierbeți pastele conform instrucțiunilor pentru paste. Se scurg.
Adăugați smântâna și pastele în sos, amestecând pentru a se combina. Adăugați brânza și amestecați până se topește.
Se ornează cu pătrunjel dacă se dorește și se servește imediat.
-------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News