O româncă a câștigat medalia de aur la Campionatele Europene de juniori de la Vilnius

Alexandra Curtache |
Data publicării:
O româncă a câștigat medalia de aur la Campionatele Europene de juniori de la Vilnius / Foto: Facebook
O româncă a câștigat medalia de aur la Campionatele Europene de juniori de la Vilnius / Foto: Facebook

Înotătoarea română Daria-Măriuca Silișteanu a cucerit medalia de aur în proba de 100 metri spate la Campionatele Europene de juniori, marcând o performanță remarcabilă pentru sportul românesc.

Daria-Măriuca Silișteanu a fost cronometrată cu un timp de un minut 00,72 secunde, devansând-o pe unguroaica Lora Komoroczy, care a terminat cu un minut 01,39 secunde, și pe spaniola Estella Llum Tonrath Nollgen, cu un minut 01,49 secunde, conform G4Media.

Această victorie strălucită nu doar că a adus o nouă medalie de aur pentru România, dar a și evidențiat talentul și determinarea tinerei înotătoare. Performanța Dariei-Măriuca Silișteanu a fost acompaniată de rezultate notabile și din partea altor sportivi români în cadrul competiției.

În proba similară masculină de 100 metri spate, Alexandru Constantinescu a avut o evoluție solidă, terminând pe locul al patrulea cu timpul de 55,38 secunde. Italianul Daniele Del Signore a câștigat proba cu un timp de 54,68 secunde, urmat de irlandezul John Shortt cu 54,74 secunde și cehul Jakub Jan Krischke cu 55,18 secunde.

La proba de 400 de metri liber, Robert-Andrei Badea a obținut un respectabil loc cinci, cu timpul de 3 minute 53,89 secunde, în timp ce Nandor Nagy a terminat al șaptelea, cu trei minute 54,36 secunde. În competiția feminină de 400 de metri liber, Rebecca-Aimee Diaconescu, calificată pentru Jocurile Olimpice din 2024 la proba de 200 de metri liber, a încheiat pe locul al șaptelea, cu un timp de patru minute 17,17 secunde.

 

România a avut o prezență notabilă și în probele de ștafetă

 

Echipa feminină de 4×100 metri mixt, formată din Daria-Măriuca Silișteanu, Brigitta Vass, Denisa-Maria Bacalu și Rebecca-Aimee Diaconescu, a terminat pe locul șapte, cu un timp de patru minute 08,91 secunde. În competiția similară masculină, echipa formată din Robert Badea, Matei State, Vlad Mihalache și Darius Coman nu a reușit să se califice în finală, înregistrând un timp de trei minute 45,66 secunde.

La finalul competiției, România a încheiat cu un total impresionant de șapte medalii: patru de aur, două de argint și una de bronz. Printre câștigătorii de aur se numără Vlad-Ștefan Mihalache (200 m fluture), Robert-Andrei Badea (200 m mixt individual și 400 m mixt individual) și Daria-Măriuca Silișteanu (100 m spate). Medaliile de argint au fost obținute de Rebecca-Aimee Diaconescu (200 m liber) și Aissia-Claudia Prisecariu (200 m spate), iar medalia de bronz de Alexandru Constantinescu (200 m spate).

România a ocupat locul patru în clasamentul pe medalii, după Italia, Ungaria și Turcia, demonstrând astfel că înotul românesc de juniori este în plină ascensiune și promite performanțe de excepție în competițiile internaționale viitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel