O româncă a fost arestată pentru agresiune asupra unui bătrân de 91 de ani din Italia

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
O româncă a fost arestată pentru agresiunea asupra unui bătrân de 91 de ani din Italia
O româncă a fost arestată pentru agresiunea asupra unui bătrân de 91 de ani din Italia

Un incident grav a avut loc în centrul istoric al Florenței, unde o femeie de origine română, în vârstă de 25 de ani, a fost arestată sub acuzația de tâlhărie și vătămare corporală după ce a băgat în comă un bărbat de 91 de ani, pe nume Ezio. 

Potrivit autorităților, bătrânul, cunoscut în cartier ca fiind o persoană amabilă și generoasă, se întorcea acasă după ce urmărise un meci al echipei Fiorentina într-un pub. La intrarea în clădirea sa, a surprins-o pe femeia româncă în hol.

Femeia, care ar fi avut probleme de dependență de droguri, l-ar fi atacat pe bătrân, l-ar fi jefuit și l-ar fi împins violent. În urma acestui atac, bărbatul a căzut la pământ, lovindu-se grav la cap, conform presei străine.

Deși inițial bătrânul a reușit să se ridice și să ajungă acasă, unde a povestit familiei sale despre incident, starea sa s-a agravat în timpul nopții. A fost transportat de urgență la spitalul Santa Maria Nuova, unde se află acum în comă, într-o stare critică. Până în prezent, autoritățile nu suspectează implicarea altor persoane în acest atac.

 

Vecinii sunt șocați

 

Andrea Boccaccelli, un vecin care locuiește în cartier de 30 de ani, și-a exprimat consternarea față de acest incident: „Ezio este un om de spirit, cu o inimă mare. S-au întors împotriva unei persoane blânde și drăguțe. Este cel care curăță cu mătura în jurul pubelelor și ajută turiștii. Nu pot accepta că acum este într-o comă ireversibilă”.

Boccaccelli, care a fost activ în comitetul de cartier timp de 15 ani, a adăugat că acest atac era, într-un fel, „o nenorocire prevestită”, având în vedere starea de degradare în care se află zona, afectată de traficul de droguri și prezența vagabonzilor.

 

Agresoarea și contextul social

 

Femeia acuzată, o româncă de 25 de ani fără domiciliu stabil, locuia în cartier de doi ani și era cunoscută de locuitorii zonei. Potrivit relatărilor vecinilor, tânăra avea probleme cu dependența de crack și refuzase de mai multe ori ajutorul oferit de serviciile sociale.

„Era foarte slabă, ca un cui, trăia pe străzi și își petrecea zilele cerșind pe Via Maso Finiguerra”, a declarat Andrea.

Vecinii spun că o cunosc pe femeie și că au încercat în repetate rânduri să o ajute, oferindu-i pături și mâncare. „Ezio, ca și ceilalți, o cunoștea și încerca să o ajute. Îi dădea sfaturi și încerca să o convingă să nu-și petreacă nopțile în locuri periculoase. Din păcate, în ultimul an, am văzut-o deteriorându-se tot mai mult, fumând crack pe stradă, sub ochii tuturor”, a adăugat Andrea.

Judecătorul de instrucție Antonio Pezzuti a dispus măsura preventivă a arestării pentru tânăra acuzată de tâlhărie și vătămări corporale agravate, considerând că există indicii serioase de vinovăție și riscul ca suspecta să fugă. În prezent, ea se află în arest, în așteptarea procesului.

 

Reacțiile comunității

 

Comunitatea locală este profund afectată de acest incident, iar locuitorii sunt revoltați de starea de degradare a cartierului lor.

„Era o chestiune de timp până când o astfel de tragedie avea să se întâmple”, spun ei. Totodată, ei speră ca Ezio, cunoscut pentru generozitatea și bunătatea sa, să își revină din comă și să se întoarcă printre cei care îl iubesc și îl respectă.

Acest caz subliniază provocările sociale cu care se confruntă multe comunități urbane din Italia, unde marginalizarea și problemele de dependență pot duce la astfel de incidente tragice.

 

--------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel