O româncă a încercat să-și scoată copiii din țară cu o procură falsă

Liviu Ludovic |
Data publicării:

O bihoreancă a încercat să îşi scoată din ţară cei doi copii folosind o procură falsă, fapta femeii fiind însă descoperită de poliţiştii de frontieră din PTF Borş I.

Potrivit comunicatului remis vineri de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, femeia, cetăţean român, în vârstă de 26 de ani, s-a prezentat în cursul nopţii, la ora 01,50, în Punctul de Trecere a Frontierei Borş I, la volanul unui autoturism, înmatriculat în Franţa, însoţită de cei doi copii, în vârstă de trei şi opt ani, toţi domiciliaţi în judeţul Bihor.

Cu ocazia efectuării formalităţilor la trecerea frontierei, femeia a prezentat pentru ambii minori o procură notarială care nu îndeplinea condiţiile uneia autentice.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că procura notarială prezentată este falsă.

Faţă de cele constatate, mama minorilor a declarat că avea cunoştinţă despre faptul că documentul nu este unul autentic, dar a recurs la aceasta metodă, pentru care a plătit 300 de euro şi 100 de lei unei persoane necunoscute, deoarece tatăl copiilor nu doreşte ca aceştia să părăsească teritoriul României.

"Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria celor trei şi au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de fals, uz de fals, fals privind identitatea şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun", a precizat, în comunicat, purtătoarea de cuvânt a ITPF Oradea, Laura Bondar, potrivit Agerpres.

MAE, avertizare pentru români: Germania suspendă temporar Schengen-ul terestru

 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Germania că vor fi extinse controalele temporare la toate frontierele terestre ale republicii federale, pentru a proteja securitatea internă şi a reduce migraţia ilegală, începând cu 16 septembrie.

Pe lângă controalele temporare deja existente la frontierele terestre cu Austria, Elveţia, Republica Cehă şi Polonia, vor fi efectuate controale temporare la frontierele terestre cu Franţa, Luxemburg, Ţările de Jos, Belgia şi Danemarca pentru o perioadă de şase luni.

În acest context, MAE recomandă consultarea paginilor de Internet: www.bmi.bund.de şi www.bundespolizei.de .

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie telefoanele de permanenţă ale Ambasadei României la Berlin: +491601579938, Consulatului General al României la Bonn: +491735757585, Consulatului General al României la Munchen: +491602087789 şi Consulatului General al României la Stuttgart: +491716813450.

 

---------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel