O româncă a păcălit un pensionar spaniol cu aproape un milion de euro. I-a promis relație, deși s-au cunoscut într-un club de noapte

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Ana, prostituata „fantomă”, a indus în eroare mai mulți români. Metoda prin care le lua banii fără a mai presta serviciile
Ana, prostituata „fantomă”, a indus în eroare mai mulți români. Metoda prin care le lua banii fără a mai presta serviciile

O româncă din Spania a înșelat un pensionar cu peste 900 000 de euro după ce a mimat o relație cu acesta. De fapt singurul scop era să scoată bani de la acesta. 

Curtea Provincială din Cantabria a emis un mandat internațional de arestare pentru femeia de origine română care lucra într-un club de noapte din regiune. Aceasta a fost condamnată la șase ani de închisoare pentru înșelarea unui client cu aproape un milion de euro, sub pretextul unei "prietenii intime". Potrivit informațiilor obținute de Europa Press din surse apropiate cazului, femeia a fost chemată să se prezinte la închisoare pentru executarea pedepsei, dar aceasta nu s-a prezentat. Se crede că românca lucrează "în același domeniu" în diverse țări europene. 

Procesul și sentința

Procesul româncei a început în ianuarie 2021 la Curtea Provincială din Cantabria. La final, judecătorul a impus o pedeapsă de șase ani de închisoare pentru un delict continuu de înșelăciune. Sentința a fost confirmată ulterior de Tribunalul Superior de Justiție al acestei comunități autonome și de Curtea Supremă. Judecătorii au impus și o amendă de 4.320 de euro și despăgubiri de 922.000 de euro, suma fraudată de la victimă. Banii au fost obținuți prin vânzarea a trei imobile și prin cinci împrumuturi solicitate de la un prieten și alte patru de la bănci. Victima este un profesor pensionar pe care acum femeia l-a lăsat fără avere, cerându-i diverse sume de bani pe parcursul a trei ani, sub pretextul unor boli, operații, accidente sau situații familiale extreme, relatează publicația Infobae. 

El s-a îndrăgostit, iar ea îi cerea bani pentru "diverse treburi"

 

Femeia a declarat în timpul procesului că cei doi s-au cunoscut în 2015 în clubul de noapte unde ea lucra, și a susținut că acesta s-a îndrăgostit de ea. Românca îi cerea diverse sume pentru "treburile" și "cheltuielile" ei.

"El știa foarte bine că nu-l înșelam și că trebuia să-mi plătească bani pentru a fi cu mine. Banii erau pentru mine", a declarat femeia. În acest context, judecătorii de la Curtea Supremă au argumentat că cei 922.000 de euro fraudați au fost oferiți în tranșe între 2015 și 2017, ceea ce reprezintă 307.333 de euro anual sau 842 de euro pe zi.

"Ni se pare o sumă mai mult decât excesivă, care nu se potrivește cu o prestație de servicii sexuale, așa cum încearcă să susțină apărarea", au argumentat judecătorii.

La stabilirea pedepsei, Curtea Provincială a luat în considerare suma fraudată, situația în care a fost lăsată victima și repetitivitatea actelor, precum și "ficțiunea deosebit de reprobabilă de a pretinde o prietenie intimă și de a-l face pe acesta să creadă că era vorba de o relație de încredere specială, totul având ca scop unic atingerea scopului infracțional. 

Cum s-au cunoscut cei doi

 

Conform faptelor considerate deja dovedite, cei doi s-au cunoscut în clubul de noapte unde ea lucra și au stabilit "o relație de prietenie intimă". Profitând de această încredere și fiind conștientă că bărbatul dispunea de sume considerabile de bani, femeia a orchestrat "o serie de acțiuni cu scopul de a obține cât mai mulți bani de la acesta".

Astfel, i-a cerut diverse sume de bani "cu justificări care nu erau adevărate, precum boli, accidente și situații familiale critice, toate reprezetnând situații extreme care necesitau intervenție economică pentru a fi rezolvate". 

Printre situațiile "inventate", românca i-a spus că trebuie să se opereze pentru extirparea uterului, ovarelor și reconstrucția sânilor și că are nevoie de tratamente de chimioterapie și radioterapie. De asemenea, i-a mai spus spaniolului că banii se află într-o bancă din România și că ar fi fost victima unor escrocherii și răpiri, de aceea ar fi avut nevoie din nou de sume mari de bani. 

Cu acest plan, a obținut între 2015 și 2017 un total de 922.000 de euro, iar când a fost convinsă că nu va mai obține alte beneficii economice, a rupt orice relație cu victima și a dispărut de la locul său de reședință obișnuit. Până în prezent, victima nu a recuperat nici un euro din banii pe care i-a dat româncei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel