O româncă acuză că instituțiile din Germania sunt pline de neamuri care se angajează între ele: "Mereu aceeași întrebare"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

O româncă spune că nu a mai întâlnit instituții atât de pline de rude precum cele din Germania. Ea a dat ca exemplu experiența personală dintr-o judecătorie din Germania. 

A devenit deja un trend național ca mulți dintre români să reclame lipsurile României, dar și faptul că angajările se fac doar între rude, ori "pile", așa cum se numesc popular, persoanele care se ajută pe bază de interes între ele. O româncă din Germania spune că nepotismul pare să fie chiar mai rău în instituțiile din Germania și a dat ca exemplu experiența personală pe care a avut-o într-o judecătorie din această țară. La început i se părea foarte ciudat că toți o priveau diferit și o întrebau din partea cui a venit. I se părea că este chiar terorizată cu întrebări legate de numele și de persoanele care au adus-o să lucreze acolo. 

"Eu cred că asta cu neamurile prin instituții tot din Germania a plecat. Eu când am intrat în judecătoria statului german ca să lucrez, cel puțin o săptămână am fost terorizată de jumătate de judecătorie: cine m-a adus, a cui fată sunt și cum mă cheamă. Asta-i interesa. De ce mă cheamă Tincea, pentru că o parte din judecătorie era Schulz, o parte Muller, o parte Schmit. Până la urmă mi-a explicat bibliotecara judecătoriei. A venit o bătrânică și mi-a zis... Judecătorul e căsătorit cu persoana respectivă, ăștia sunt nepoți, unchi, nași, frați, veri, fini. Deci tot neamul este acolo, înțelegi?" a povestit românca.

"Asta tot de la nemți a plecat, vă spun eu"

 

De asemenea, bibliotecara i-ar fi spus că toți cei din judecătorie se uitau ciudat că nu părea să semene cu nici un neam consacrat care își angajează rudele pe bandă rulantă

"Mi-a mai zis că 'nu știu, ne uitam la tine că nu semeni cu nici unul'. Și eu am întrebat, 'păi și acum care-i treaba?' Căutați să mă măritați cu careva pe aici ca să ne înrudim? Le-am zis să mă lase în pace, că eu sunt româncă, sunt 100% pur sânge. Eu nu dau nimic la nemți. Nu, nu, lăsați așa. A cui sunt, a cui fată sunt... Sunt fata lu' mama și lu' tata. Păi și cum, ești româncă? Da. Aveau ei o problemă. Și șmecheria asta tot de la nemți a plecat, vă spun eu. Așa instituții ca aici, pline de neamuri și de familie n-am văzut pe nicăieri," a mai spus aceasta. 

Mulți dintre români i-au dat dreptate în clipul care a devenit rapid foarte viral. Mulți spun că există corupție și în Germania, doar că nu este accesibilă oricui. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel