Românca a decis să documenteze fiecare masă comandată și prețurile pe care le-a plătit. Într-un clip care a captat rapid atenția pe rețelele sociale, tânăra prezintă o comandă generoasă de Beef Bulgogi Dosirak, un preparat coreean cu o porție consistentă. Toate acestea la un preț uimitor de 80 de dolari din Hong Kong, adică aproximativ 50 de lei românești. Un spectacol de arome și texturi la un cost care a stârnit uimirea celor obișnuiți cu prețurile alimentelor din România.
„Sunt în Hong Kong, unde lucrez de acasă, adică de la hotel și vreau să vă arăt ce îmi comand de mâncare pentru cină. Mi-am comandat Beef Bulgogi Dosirak, cu 5 preparate, la prețul de 80 de dolari din Hong Kong, adică aproximativ 50 de lei românești. Porția conține vită, care este făcută cu un sos dulce și cu morcov, kimchi, care este un fel de varză fermentată iute, niște verdeață, salată de alge și bine înțeles orez.”, împărtășește românca în clipul său, revelând surprinzătorul raport calitate-preț al bucatelor.
@ralucastef9 Beef Bulgogi Dosirak! #cemananc #cemanancintrozi #delicios #bunaemancarea #manancasanatos #mananc #testez #testezproduse #testezmancare #haihuiprinlume #manancacumine #testeazacumine #fypromania #fypromania???????????????? #romaniatiktok #romaniinasia #mancaresanatoasa #mancare #mancarecoreana #mancarecoreeana ♬ original sound - Raluca Stef
Mâncarea din Hong Kong, neașteptat de ieftină
Însă, românca nu se oprește aici. Ea dezvăluie și alte comenzi și prețuri, subliniind varietatea și accesibilitatea meniurilor din Hong Kong. Printre acestea se numără și Spicy Pork Dosirak, varianta a ce și-a comandat ea cu porc, la 70 de dolari din Hong Kong, echivalentul a aproximativ 40 de lei. Alte preparate care se pot distinge în meniul de pe care a comandat sunt listate la 60 de dolari, adică aproximativ 35 de lei.
Într-un alt moment de delicii filmate, românca mai împărtășește cu urmăritorii ei o porție de orez cu creveți și păstăi, care costă doar 32 de dolari din Hong Kong, adică 19 lei românești. Suma pare desprinsă din basme în contextul în care în România prețurile la alimente sunt în continuă creștere.
Aceste descoperiri alimentare nu doar că îi încântă pe cei care urmăresc aventura culinară a româncei, dar deschid și o fereastră către discuții despre factorii care influențează costurile produselor alimentare în diverse țări și regiuni. Contextul economic, politici guvernamentale, producția locală și distribuția alimentelor sunt doar câteva dintre elementele care pot contribui la diferențele semnificative de prețuri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News