O româncă din Anglia avertizează toate mămicile: „Atenție la copii! Păianjenii sunt peste tot în această perioadă!”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
O româncă din Anglia avertizează toate mămicile: „Atenție la copii! Păianjenii sunt peste tot în această perioadă!” / Foto: TikTok&Unsplash
O româncă din Anglia avertizează toate mămicile: „Atenție la copii! Păianjenii sunt peste tot în această perioadă!” / Foto: TikTok&Unsplash

O româncă din Anglia avertizează pe TikTok despre invazia de păianjeni din această perioadă, cea de împerechere, după ce a descoperit un păianjen imens în camera copiilor.

Maria-Romina Ostasevici, o româncă stabilită în Camberley, o localitate din apropierea graniței sud-vestice a Londrei, a lansat un avertisment pe TikTok despre invazia de păianjeni care are loc în această perioadă în Marea Britanie.

„Nu știu dacă știți, în Anglia, acum este perioada de împerechere la păianjeni. Sunt prea mulți, sunt peste tot”, a spus Maria, exprimându-și îngrijorarea în special față de cei care au copii și doresc să îi protejeze de păianjeni.

 

Invazie de păianjeni în Anglia

 

Maria, mama a doi băieți, a povestit un incident neplăcut pe care l-a avut chiar în camera copiilor săi.

„Eram în cameră la copii. Și nu știu dacă știți, în Anglia, acum este perioada de împerechere la păianjeni. De aceea noi nu ieșim în grădină, pentru că acolo sunt foarte mulți. Și eu mă gândeam că în casă suntem cât de cât în siguranță. Dar nu. Când m-am uitat în jucăriile copiilor, am ridicat o cutiuță de la instrumente și era acolo, ditamai păianjenul. Și a început să fugă prin cameră. Eram cu copiii lângă mine, nu știam ce să fac. Abia l-am prins, vă zic sincer. Ți-e frică și în casă să mai stai. Sunt prea mulți, sunt peste tot.”, a povestit românca.

Avertismentul său a fost întâmpinat cu reacții din partea comunității online, inclusiv soluții utile. O altă româncă stabilită în Anglia i-a recomandat un spray anti-păianjeni disponibil pe eBay, menționând că acesta este sigur pentru copii și animale de companie.

„Soluția e sigură pentru copii și animale domestice, nu omoară păianjenii, dar îi ține departe. Noi cu acel spray am scăpat de ei”, a comentat femeia, oferind astfel un ajutor binevenit celor care se confruntă cu aceeași problemă.

 

Soluții pentru a scăpa de păianjeni

 

Pentru a scăpa de păianjeni în perioada de reproducere, mai ales în Anglia, unde numărul lor poate crește considerabil în această perioadă, iată cinci soluții eficiente:

Sigilarea fisurilor și a deschiderilor:

Păianjenii intră în case prin crăpături și fisuri. Sigilarea lor, în special în jurul ferestrelor, ușilor și în zonele unde țevile pătrund în locuință, poate reduce accesul păianjenilor. Verifică și etanșarea geamurilor și ușilor.

Utilizarea uleiurilor esențiale:

Păianjenii nu suportă anumite mirosuri puternice. Poți pulveriza soluții de apă cu uleiuri esențiale, precum menta, eucalipt sau arbore de ceai, în zonele unde ai observat păianjeni sau în locurile de unde ar putea intra.

Păstrarea curățeniei și eliminarea surselor de hrană:

Păianjenii se hrănesc cu insecte, așa că eliminarea altor dăunători din casă va reduce numărul lor. Menține casa curată, eliminând firimiturile și depozitele de praf care atrag insectele.

Capcane lipicioase:

Poți amplasa capcane lipicioase în locuri strategice, cum ar fi colțurile camerelor, sub mobilier sau în apropierea ferestrelor. Acestea sunt eficiente pentru prinderea păianjenilor și altor insecte care ar putea să-i atragă.

Utilizarea plasei pentru ferestre și uși:

Montarea plaselor de insecte la ferestre și uși poate împiedica păianjenii să intre în locuință. Acestea permit aerului să circule, dar blochează accesul insectelor.

Aceste soluții pot reduce prezența păianjenilor în perioada de reproducere, dar o combinație a lor va fi mai eficientă în prevenirea apariției lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel