O româncă din Elveția care cheltuie 7000 de euro pe lună spune că prețurile din România sunt aproape la fel

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

O româncă stabilită în Elveția s-a arătat uimită de prețurile din România. 

O româncă a fost oprită pe stradă din Lausanne pentru a fi întrebată de costul unei vieți în orașul elvețian. Scurtul interviu a fost realizat de o ucraineancă. Aceasta la rândul ei trăiește în Elveția și se arată revoltată de prețurile foarte mari din țara adoptivă. Românca a spus că pentru a trăi în "țara cantoanelor" are nevoie de o sumă cuprinsă între 7000 și 8000 de euro. 

Iată dialogul care a avut loc între cele două persoane:

"Sunteți din Elveția?" a fost prima întrebare adresată româncei.

"Nu, dar trăiesc aici. Sunt din Balcani", a răspuns aceasta. 

"De câți bani aveți nevoie pe lună ca să trăiți în Elveția?" a întrebat tik-tokerița ucraineancă. 

"Între 7000 și 8000 de euro," a răspuns românca. 

"Eu sunt ucraineancă. Vreau să vă spun că acești bani despre care vorbiți aici, în Ucraina aș fi putut avea o viață de prințesă. Este la fel și pentru tine?"

"Eu sunt din România, dar prețurile nu sunt foarte diferite. Am fost în România săptămâna trecută, iar prețurile sunt aproximativ la fel," a mai spus românca. 

"La fel ca în Elveția?"

"Nu foarte diferite. Pentru achiziționarea unui apartament sigur nu e același preț, dar pentru mâncare suntem cam pe acolo".

Sunt prețurile prea mari în România? Străinii se miră, românii confirmă

 

Imaginile au devenit virale pe internet, iar mulți dintre români i-au dat dreptate conaționalei care trăiește în Elveția. 

 

"Are dreptate. Am fost în România în urmă cu șase luni, după ce am trăit 17 ani în Marea Britanie și prețurile sunt aproape la fel. Dar țara este frumoasă, sigură, o mulțime de oportunități, cu siguranță merită," a răspuns o româncă stabilită în Marea Britanie. 

"Este 100% adevărat ce spune doamna. Prețurile din România sunt ridicole, foarte apropiate de cele din Franța sau Norvegia," spune altă româncă.

O turistă poloneză care a vizitat România s-a arătat uimită de prețurile prea mari din țara noastră. 

"Am fost în România anul trecut și am fost șocată să văd că totul este mai scump decât în Polonia. Și în România se câștigă 1000 euro brut pe lună," a spus poloneza.

Totuși, mulți conaționali care trăiesc în Elveția spun că prețurile nu se pot compara, iar în lunile începutului de an, atunci când se plătesc impozite, taxe și asigurări, costurile vieții din Elveția devin exagerate. Este deja de notorietate faptul că Elveția este una din țările cu cele mai mare taxe și impozite din Europa. 

"Depinde de perioadă. În luna ianuarie plătim impozite și asigurări la mașini, deci se poate și mai rău. Fără un copil în întreținere, cheltuielile sunt mai mici, mult mai mici," a răspuns o altă româncă, mirată de comentariile altor internauți privitoare la costurile foarte ridicate cu traiul în Elveția. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel