„Proiect finanţat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni" iunie - octombrie 2024
https://dprp.gov.ro/web/
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

EXCLUSIV  O româncă din Iordania povestește cum este văzută comunitatea românească de către iordanieni: "Ne adaptăm foarte bine" - VIDEO

Anca Murgoci |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Captură de ecran / Sursă: YT - Știri Diaspora
Foto: Captură de ecran / Sursă: YT - Știri Diaspora

Geanina Abul Haija, președinta Asociației Iordaniano-Română pentru Cultură (AIRC), a fost invitată la emisiunea „Tradiții românești în diaspora”, de pe DC News, DC News TV și ȘtiriDiaspora, unde a vorbit despre cum este văzută comunitatea românească în Iordania. 

În cadrul emisiunii moderate de scriitorul Flaviu George Predescu, Geanina Abul Haija a vorbit despre cum este văzută comunitatea românească în țara de adopție, dar a transmis și un mesaj tuturor românilor de pretudindeni și i-a îndemnat să nu uite niciodată de tradițiile românești. 

”Suntem pe primul loc ca și comunitate europeană în Iordania” 

 

”Este important să ne continuăm tradițiile oriunde a fi în lume și le să le transmitem mai departe copiilor și generațiilor care vor urma. Tradițiile sunt conexiunea noastră cu istoria și spiritualitatea românească. Transmiteți mai departe copiilor voștri. 

Tradițiile și obiceiurile românești scot acel român din tine. Te iei și intri în fluxul zilnic, te adaptezi mediului în care ești așa. Noi suntem mai mult femei (n.r în Asociației Iordaniano-Română pentru Cultură) dar scoate aceea româncă din tine și este imposibil să nu găsești la ea aceea esență românească, este frumos când le văd că se strâng, și chiar dacă te-ai adaptat foarte bine în țara de adopție, românca din tine a ieșit la iveală  și se vede.

Sunt niște lucruri care ne evidențiază ca și românce,  noi ca și comunitate în Iordania suntem pe primul loc, așa ca și comunitatea europeană în Iordania și suntem o comunitate văzută foarte bine pentru că suntem înțelegătoare și ne adaptăm foarte bine în locul în care suntem suntem.”, a povestit Geanina Abul Haija, președinta AIRC. 

Tradiții românești în diaspora este un proiect finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni prin care se dorește sprijinirea românilor care locuiesc în străinătate să descopere și să redescopere tradiții și obiceiuri românești, prezentate într-o formă creativă și interactivă, beneficiind de expunerea unor experiențe personale, dar și de informații documentate științific, existente în patrimoniul bibliotecilor din România.

VIDEO

------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel