O româncă din Italia a fost salvată de fiul ei, după o noapte de groază într-o pădure. S-a rătăcit când culegea ciuperci

Alexandra Curtache |
Data publicării:
O româncă din Italia a fost salvată de fiul ei, după o noapte de groază într-o pădure. S-a rătăcit când culegea ciuperci (Foto: Freepik)
O româncă din Italia a fost salvată de fiul ei, după o noapte de groază într-o pădure. S-a rătăcit când culegea ciuperci (Foto: Freepik)

A ieșit să culeagă ciuperci, însă s-a rătăcit pe muntele Monte Casi. După ore de panică și frică, o româncă a fost salvată de fiul ei, care a reușit să o găsească. 

Duminică, o ieșire în natură, destinată pentru un simplu cules de ciuperci, s-a transformat într-o experiență înfricoșătoare pentru doamna Tania K., o femeie de 40 de ani din Teano.

De origine română, dar rezidentă de ani buni în cătunul Casi di Teano, Tania a decis să petreacă o zi de toamnă pe muntele Monte Casi, în căutarea ciupercilor porcini, o activitate populară în această perioadă a anului.

 

Rătăcirea în pădure

 

Românca a plecat de dimineață, optimistă și încrezătoare în abilitățile sale de orientare. Totuși, pe parcursul orelor, a realizat că s-a pierdut complet. După aproximativ cinci ore de căutări fără succes, și-a dat seama că se află departe de drumul spre casă. În plus, smartphone-ul ei a rămas fără semnal, lăsând-o fără posibilitatea de a solicita ajutor. Cu fiecare minut care trecea, panica a început să se instaleze, iar întunericul se apropia.

Pe măsură ce soarele apunea, Tania a fost nevoită să se strecoare printre tufișuri și garduri vii, suferind zgârieturi pe brațe. Singură, rătăcită și în frigul nopții, s-a simțit tot mai vulnerabilă. S-a trezit căutând un refugiu, dar fiecare pas părea să o îndepărteze de drumul spre casă. Teama și frica de a nu mai fi găsită o cuprindeau din ce în ce mai tare.

 

Salvarea prin tehnologie

 

După ore de incertitudine, românca a avut parte de un moment de noroc: telefonul ei a reușit să prindă semnalul într-un loc izolat. Acesta a fost punctul de cotitură în această poveste. Fiul său, îngrijorat că nu se întorsese, a încercat să o contacteze, iar Tania a reușit să răspundă. Cu voce tremurândă, ea i-a oferit imediat locația printr-un mesaj pe WhatsApp, sperând că va fi găsită la timp.

După aproape două ore de căutări, fiul ei a reușit să o găsească. Întâlnirea lor a fost marcată de o emoție profundă, iar românca, deși epuizată și cu zgârieturi vizibile, s-a simțit în sfârșit în siguranță. A fost dusă acasă, dar starea ei de sănătate necesita îngrijiri medicale.

 

Îngrijiri medicale și recuperare

 

Medicii au constatat zgârieturi superficiale pe brațele ei, cauzate de mărăcini, și o stare de tahicardie, provocată de stresul și frica trăite în acele ore de rătăcire. Deși a avut nevoie de îngrijiri medicale, Tania a reușit să revină acasă, în viață și cu o lecție învățată despre importanța precauției în natura sălbatică.

Acest incident nu este izolat. În aceeași zi, un alt accident tragic a avut loc în zona rurală din Teano, când un bărbat a murit după ce a căzut într-o conductă de aerisire a unei cisterne săpate în tuf, într-o fermă de vacanță. Autoritățile locale îi sfătuiesc pe pasionați să nu plece singuri, să aibă telefoanele pregătite și să fie conștienți de riscurile terenurilor necunoscute.

 

----------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel