O româncă mutată în SUA spune că viața în America nu e mai scumpă decât în România

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Româncă mutată în State: „Viața nu este mai scumpă în America decât în România” / Foto: TikTok
Româncă mutată în State: „Viața nu este mai scumpă în America decât în România” / Foto: TikTok

O româncă stabilită de mai mulți ani în Statele Unite a stârnit discuții aprinse pe TikTok după ce a răspuns scurt și la obiect la o întrebare frecventă pentru cei care trăiesc departe de casă: „Este viața mai scumpă în America decât în România?” Răspunsul ei a fost unul clar și neașteptat pentru mulți: „NU”.

Femeia a explicat că, în ciuda percepției generale, nivelul salariilor în Statele Unite este suficient de ridicat pentru a acoperi costurile vieții, iar diferența de trai între cele două țări nu se rezumă doar la prețuri și cheltuieli. „La nivel de salariu nici nu se pune problema”, a spus ea.

În plus, femeia a evidențiat o serie de neajunsuri birocratice din România care, din perspectiva ei, afectează mult mai mult calitatea vieții decât o eventuală diferență de prețuri între cele două țări.

 

„Le doresc românilor un președinte care să organizeze”

 

Românca a subliniat și lipsa unei organizări eficiente în instituțiile publice din România. „Ca și om plecat în afară mi-aș dori pentru tinerii de aici un om care să organizeze totul din temelie, absolut tot”, a spus ea, exprimându-și dorința pentru un sistem administrativ mai eficient și transparent. Ea a vorbit despre dificultățile întâmpinate de cetățeni atunci când încearcă să rezolve probleme simple la primărie și despre cât de mult durează uneori pentru ca o problemă să fie soluționată.

Întrebată dacă vede un candidat politic care să aibă profilul de lider necesar pentru a implementa astfel de reforme, ea a răspuns cu scepticism: „Nu prea am urmărit în ultimul timp pentru că toți vorbesc. Mi-ar plăcea să văd și fapte, pentru că în campanie se spun foarte multe lucruri de obicei. Dar după aceea, ba că nu se poate, ba că nu știu ce.”

 

America - „o țară încă sigură”

 

Când a fost întrebată despre diferențele dintre America și România, românca a mărturisit că, deși îi este dor de casă, încă se simte în siguranță în Statele Unite: „Sinceră să fiu, abia aștept să plec. Din punctul meu de vedere, America încă este o țară sigură. Pentru cineva care trăiește de o grămadă de ani acolo și se educă acolo, este ok.”

Ea a povestit și despre eliminarea vizelor pentru români din octombrie, considerând că această măsură este „un lucru foarte bun”. Pe de altă parte, a oferit și o critică la adresa sistemului de pensii din România, relatând cum mama sa, care a muncit 10-12 ani în domeniul alimentației publice, nu primește nicio pensie de la statul român.

 

„Visul american este foarte real”

 

Românca a descris, de asemenea, cum a ajuns să trăiască în Statele Unite, explicând că a avut parte de o oportunitate rară: „Am plecat în America pentru că am avut un noroc enorm, am făcut rost de o bursă și în același timp am avut un prieten care mi-a pus de loteria vizelor și mi-au ieșit ambele și am plecat.” Ea a afirmat cu convingere că visul american este real și că ar alege să-l trăiască din nou, de câte ori ar avea ocazia.

„Este foarte real visul american și l-aș începe încă o dată din nou și din nou”, spune românca.

Cu toate acestea, nu a uitat să amintească și despre incidentele neplăcute de acasă, povestind cum, la ultima vizită în România, i-a fost furat telefonul direct din buzunar. „Mi-au mai rămas doar căștile”, a încheiat ea cu o notă de amărăciune.

Discuția a generat numeroase reacții online, punând în lumină provocările și diferențele de trai dintre cele două țări, dar și speranțele și dorințele celor care au ales să trăiască în afara granițelor.

„America nu mai este ce a fost, dar poate doamna o duce bine acolo. Oricum, este foarte greu și la ei. În Canada este și mai greu”, scrie o persoană în comentarii.

„În ce America trăiește ea? Induce lumea în eroare.. și dacă vorbim de droguri, duduie? Ferentari e fix nimic.. doar pentru că ea probabil a avut un loz câștigător nu e valabil pentru toți”, mai scrie cineva.

Cu toate acestea, există și români care confirmă ce spune femeia: „Este real ce spune! Am trait acolo, totul e simplificat! Păcat că nu am luat exemplu!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel