O româncă plecată la muncă în Germania critică gastronomia locală: „Bucătăria lor este praf. Nu mai rezist”

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: Tiktok @deutschmitiulia
Foto: Tiktok @deutschmitiulia

O româncă critică bucătăria nemțească. ”Parizerul părjit e o mare specialitate” 

O studentă româncă plecată pentru muncă sezonieră în Germania a provocat un val de reacții după ce a postat un videoclip pe TikTok în care își exprimă dezamăgirea față de gastronomia locală. În videoclip, tânăra afirmă că nu reușește să se adapteze la mâncarea din Germania și că nu există mâncare bună. 

„Eu nu mai rezist cu mâncarea asta din Germania. Asta pentru mine nu este mâncare. În afară de cartofi prăjiți, parizer prăjit, care este o mare specialitate, cârnați albi, nu există altă mâncare. Pur și simplu, nu există altă mâncare. Eu nu mai rezist. Nu mai rezist, nu mai știu ce să mănânc, este ceva de groază ce mâncare au ei aici.

Așa sunt ei obișnuiți, dar sunt curioasă, voi, cei care stați în Germania, cum v-ați obișnuit cu mâncarea de aici? Sau cei din Austria, că e același lucru. Deci, bucătăria lor este praf. Din punctul meu de vedere, este praf. Acum am venit în cameră să îmi fac o salată de fructe. Din păcate, nu îmi pot face mâncare, că mi-aș face doar că nu am bucătărie aici, am doar camera în care stau pe perioada verii. Sunt nevoită să mănânc ce mănâncă și ei, dar eu nu mai rezist.”

Reacția românilor

 

„Sunt de 13 ani în Germania și îmi place mâncarea lor.”

„De când stau în Germania, am realizat că iubesc să gătesc.”

„Ai dreptate! Este dezastru!”

„Și când te gândești că pe vremea lui Ceaușescu erau revistele cu mâncare care ne făceau să visăm ”ce bine o duce Germania, vreau și eu în Germania”, iar ce aud acum e jale.”

Citește și: Un român spune că există ”trei tipuri de conaționali care muncesc în Germania”: Economii pentru ”viloi”, opulență pe datorie și distracție fără griji

„Îmi gătesc ce vreau eu, stau în Austria.”

„Vino în Italia.”

„Noi ne mai și ‘furișăm’ să facem grătare… dacă spui că stai într-o zonă cu pădure, ar fi o opțiune de luat în calcul.”

„Eu am fost 2 săptămâni în delegație în Germania și am făcut toxiinfecție alimentară care m-a ținut 1 lună de zile fără să mănânc, doar lămâie și apă ca să îmi treacă.”

„Și în Anglia la fel… Nu are niciun gust mâncarea. Poți să pui ce-i mai bun și mai scump în ea… Degeaba.”

„Fetița mea a stat la program prelungit la școală și mereu îmi spunea că nu-i place mâncarea lor.”

„Am trecut printr-o situație similară pe timpul pandemiei în Anglia… Eram împreună cu sora mea, ne rugam de bucătarul-șef să ne facă la cuptor sau să ne prăjească mâncarea pe care o aduceam.”

„Ai mare dreptate.”

„Eu îmi gătesc românește. Bucătăria lor e jale. Numai cârnați și paste.”

„Nu au nicio treabă cu gastronomia. Când vreau să mănânc ceva, mă duc la turci.”

„Ai uitat de vestitul șnițel! Te rog frumos! Am crezut că doar eu am problema asta.”

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din GERMANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel