O româncă spune că Germania nu mai este ”sigură” și tot mai mulți copii sunt ”furați de pe stradă”. ”Ce ne rezervă viitorul?”

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: Capturi de ecran / Sursă: Tiktok @mari.mirri
Foto: Capturi de ecran / Sursă: Tiktok @mari.mirri

O româncă din Germania povestește cât de nesigură a ajuns viața în Germania. 

O româncă stabilită în Germania a tras un semnal de alarmă cu privire la cazurile în creștere de dispariție a copiilor și îi avertizează pe conaționali să fie alerți când sunt cu cei mici afară.

”Oameni buni, aveți grijă de copii voștri pentru că aici în Germania este o stare înaltă de alertă cu privire la copii. Dispar copiii. Dispar copiii de ­­pe stradă, pur și simplu, trimiți copilul la școală și nu-ți mai vine. Sau vine acasă și îți spune că a fost abordat de cineva.

Aici s-a întâmplat un caz, în cel mai apropiat oraș. O fetiță venea de la școală și a fost abordată de cineva pe stradă. Nu mai avem siguranță. Nu mai poți să mergi în parc. Și în parc, dacă te-ai întors puțin, un minut ai lăsat copilul, a și dispărut.

Trebuie să aveți foarte mare grijă pentru că siguranță nu mai avem și dacă deja poliția ne anunță și ne vin și scrisori acasă să avem grijă de copii, să-i învățăm ce să facă în astfel de cazuri. Noi le spunem copiilor acasă că ”nu e voie asta” dar când se întâlnesc cu fapta, ei nu mai știu, că sunt copii. S-au depus foarte multe plângeri cu privire la aceste cazuri. Ce ne rezervă viitorul? Nu mai putem ieși liniștiți pe stradă.”

Vezi și: Apelul disperat al unui român din Germania: ”Trimiteți căldură din România, că înghețăm de frig aici, e ca în Polul Nord”

Se pare că viața în Germania a devenit din ce în ce mai difică. Recent, un român care muncește în Germania a vorbit despre neajunsurile care-l nemulțumesc în țara de adopție: lipsa siguranței, viața socială sau vremea ar fi câteva dintre aspecte.  

"Sunt foarte mulți oameni în Germania care nu se mai pot întreține de la o lună la alta dintr-un singur salariu. Punctul numărul doi este sistemul medical: asupra sistemului medical, de-a lungul timpului s-a creat o legendă și un mit mai mult sau mai puțin adevărat. Da, există aparatură, există spitale, e curat într-adevăr, dar nu există personal. De fapt nu sunt creiere foarte foarte capabile. Ăsta este adevărul. În România sunt creiere, dar nu sunt aparate. În Germania e invers. Sistemul medical din Germania e ca un măr frumos din afară, dar înăuntru e un mare, mare vierme," spune românul. 

"Sistemul educațional este o glumă. Cei care au interacționat cu sistemul educațional din Germania știu. Se vede în general ce modele ies din sistemul educațional german. Se vede ce modele au tinerii din Germania. 

Punctul patru pe listă este siguranța, care e o gogoașă înfuriată. Din punctul meu de vedere, în acest moment e mai sigur să stai în sectoarele 2, 3 și 4 din București, în Fălticeni sau în Calafat, din cauza marii globalizări și a politicii din trecut pe care Germania a adoptat-o. Acum se văd efectele. În marile aglomerări urbane, în marile orașe din Germania, e o junglă. Nu mai este nici un fel siguranță, din nici un punct de vedere," mai spune acesta.

Citește în continuare AICI.

-----------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din GERMANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel