Aproape întreaga regiune Luhansk din estul Ucrainei se află sub controlul forțelor ruse sau pro-ruse, dar două orașe-cheie continuă să reziste.
Lisichansk, împreună cu Severodonetsk, este unul dintre ultimele bastioane ale apărării ucrainene din regiune, suferind bombardamente intense din partea trupelor Moscovei.
În noaptea de joi spre vineri, bombardamentele au lovit și o școală. Este vorba despre o școală secundară care a fost distrusă.
Poliția din Luhansk mai spune că o clădire în care se ascundeau civili a fost și ea lovită în timpul atacului aerian, provocând morți și răniți.
O școala din estul Ucrainei, distrusă în timpul unui bombardament
Un coridor umanitar se deschide pentru prima dată în Severodonetsk, orașul ucrainean care se afșă în centrul luptelor din estul Ucrainei, anunță BBC.
Armata rusă a declarat că acesta va fi deschis 12 ore, începând cu ora 08:00, ora Moscovei, iar oamenii vor fi duși spre nord, în teritoriile ocupate.
Orașul a fost izolat de restul Ucrainei de când trupele rusești au aruncat în aer mai multe poduri cheie.
Primul coridor umanitar din Severodonetsk
Cu toate acestea, în ciuda pierderii podurilor, forțele ucrainene încearcă în continuare să evacueze civilii.
Se crede că în oraș, care se află în estul regiunii Luhansk, au mai rămas aproximativ 12.000 de persoane. Înainte de război, în oraș locuiau peste 100.000 de persoane.
Coridoarele umanitare deshise în alte locuri, precum cele din orașul portuar Mariupol din sud, au fost foarte greu de administrat.
Rușii bombardează intens uzina chimică din Severodonetsk
Rușii au întețit atacurile asupra orașului Severodonetsk, iar bombardamentele vizează și uzina chimică în care se adăpostesc sute de civili, inclusiv copii, anunță ucrainenii.
Uzina chimică din Severodonetsk este vizată de „focuri intense ale artileriei”, a anunțat luni guvernatorul regional Serhiy Haidai.
Zona industrială este atacată de rușii care controlează aproximativ 70% din oraș.
În zonă se dau lupte grele, a mai spus guvernatorul citat de Sky News.
Aproximativ 500 de persoane, inclusiv 40 de copii, s-au adăpostit în buncărele de la uzina chimică Azot, anunță oficialii ucraineni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News