O specie de fibre proteice, răspunzătoare pentru răspândirea demenței

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:
Sursa foto: Freepik @BillionPhotos
Sursa foto: Freepik @BillionPhotos

Un grup de cercetători de la EMPA - Laboratoarele Federale Elvețiene pentru Știința și Tehnologia Materialelor a obținut o nouă perspectivă asupra răspândirii bolii Alzheimer. Oameni de știință au observat o specie de fibre proteice, deosebit de activă, cunoscute sub numele de „super-difuzoare”. Sute de ore echipa a monitorizat felul în care moleculele, potențial toxice, s-au format pe suprafața fibrei.

Până acum, acumularea de proteine ​​în creier era suspectată de a avea legătură cu dezvoltarea demenței, fiind considerată o posibilă țintă pentru viitoarele abordări terapeutice. Este cunoscut faptul că proteinele pliate greșit se adună împreună pentru a forma structuri numite fibrile, care sunt asemănătoare fibrelor, anunță swissinfo.ch.

EMPA a anunțat că anumite subspecii de fibrile, care au fost observate în studiu, au avut o activitate catalitică foarte mare la marginile și suprafața sa. Astfel, noi proteine ​​se acumulează la suprafață și duc la asamblarea fibrilelor cu lanț lung.

Cercetătorii au analizat proteinele au fost într-o soluție salină la temperatura camerei, similară cu condițiile fiziologice ale corpului uman, iar rezultatele au fost comparate cu calculele de modelare moleculară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel