O studentă din București și-a dat părinții în judecată. Le cere 2.000 de lei pe lună pentru că sunt prea stricți

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)
Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)

O studentă din București, în vârstă de 20 de ani, a intentat un proces împotriva părinților săi, cerându-le să îi plătească lunar suma de 2000 de lei. Tânăra spune ca părinții sunt prea stricți și chiar se plânge că au obligat-o să facă vaccinul împotriva COVID-19. 

Tânăra a solicitat instanței să oblige părinții să îi asigure o pensie de întreținere de 2000 de lei pe lună până își termină studiile sau până împlinește 26 de ani. Părinții au răspuns la această cerere cu argumente proprii și au spus că îi oferă toate condițiile decente de trai.

Studenta la Facultatea de Marketing din cadrul ASE București a deschis în luna aprilie a acestui an două procese la Judecătoria Sectorului 6. Primul, o ordonanță președințială pentru plata temporară a unei sume de bani, a fost respins. Al doilea proces vizează stabilirea unei pensii de întreținere lunare până la finalizarea studiilor sau împlinirea vârstei de 26 de ani. Acesta din urmă nu are încă termen de judecată.

Decizia studentei a fost influențată de deteriorarea relației cu părinții în timpul pandemiei COVID-19, perioadă în care a fost obligată să se vaccineze și să facă teste PCR zilnice, ceea ce i-a provocat traume emoționale și psihice. Ea spune că părnții i-au cauzat o "profundă traumă la nivel emoțional şi psihic”, ajungând într-un final să-i fie groază să se mai întoarcă acasă de la liceu, potrivit Libertatea.

Tânăra spune că mama sa a controlat-o excesiv

 

Tânăra a relatat că, înainte de a împlini 18 ani, mama sa îi interzicea să facă parte din anumite grupuri de prieteni și să urmeze o dietă vegetariană. Ea a descris experiențele traumatizante prin care a trecut, inclusiv faptul că era obligată să mănânce doar pâine cu iaurt, în timp ce în casă existau alte alimente.

În martie 2023, tânăra a plecat de acasă și a locuit o perioadă la prieteni. Ea și-a acuzat mama de control excesiv, dar a reușit să promoveze examenul de Bacalaureat și să fie admisă la facultate. În ciuda acestor realizări, relația cu părinții nu s-a îmbunătățit, ceea ce a determinat-o să recurgă la acest gest legal.

Părinții au cerut respingerea cererii, prezentând dovezi că i-au oferit fiicei condiții optime pentru continuarea studiilor, inclusiv sprijin financiar de 3500 de lei pe lună și disponibilitatea de a plăti chiria pentru un apartament sau chiar de a-l cumpăra.

Instanța le-a dat dreptate părinților, considerând cererea tinerei inadmisibilă, în condițiile în care Codul Civil prevede suportul financiar pentru copiii majori la studii doar în anumite condiții pe care aceasta nu le-ar fi îndeplinit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel