Mara, așa cum o știe comunitatea online, își propune să ofere tinerilor și celor dornici să își încerce norocul în afara granițelor o perspectivă realistă asupra provocărilor și satisfacțiilor care însoțesc o astfel de decizie.
„Mă gândeam la câteva chestii pe care nimeni nu ți le spune atunci când pleci în străinătate", începe Mara, care a plecat în Anglia la vârsta de 18 ani. Experiența sa la Paris a adus la suprafață nu doar aspecte pozitive, ci și momente dificile, pe care tânăra le abordează deschis.
„Atunci când te muți într-o țară străină ești forțat să te maturizezi”
Unul dintre aspectele evidențiate de Mara este rapiditatea cu care te maturizezi și devii independent atunci când te muți într-o țară străină, mai ales la o vârstă fragedă.
„Este foarte interesantă experiența asta de a locui într-o țară străină singur, mi se pare că m-a ajutat să cresc atât de mult, cum poate că nu aș fi putut să o fac dacă rămâneam în țară", spune ea.
Cu toate acestea, Mara subliniază și momentele dificile, cum ar fi cel în care te îmbolnăvești și realizezi că ești singur, fără sprijinul familiei.
„Cel mai nasol moment atunci când ești într-o țară străină și ești singură, adică fără familie, este momentul în care nu îți este bine", spune ea, amintindu-și de o infecție la dinți care a devenit un coșmar în încercarea de a găsi un dentist disponibil într-un sistem medical diferit.
„Momentul în care te îmbolnăvești sau pățești ceva, e greu. Eu am avut foarte mare noroc pentru că în principiu am fost destul de bine, dar am avut la un moment dat o infecție la dinți și a fost un coșmar efectiv să găsesc un dentist bun, specializat să îmi facă o intervenție, a fost oribil. Și asta mai ales într-o țară ca Franța la care suni și îți faci programare pentru săptămâna viitoare și ei te consideră nebună, nu îți fac programare decât abia peste o lună. ”, povestește tânăra.
„Conexiunile cu prietenii nu vor putea fi la fel într-o altă țară”
În continuare, românca abordează despre un subiect puțin discutat: dificultatea de a construi prietenii într-o țară străină și impactul asupra conexiunilor cu cei de acasă.
„În al treilea rând și un subiect foarte important despre care nu se vorbește foarte mult sunt prietenii. Nu e neapărat vorba despre faptul că este mai greu să-ți faci prieteni într-o țară străină, dar nimeni nu prea vorbește despre cât de șocant este momentul în care tu realizezi că niciodată conexiunile alea pe care le ai cu oamenii de acasă, nu vor putea fi reproduse 100% într-o altă țară. Acum depinde, sunt cazuri și cazuri. Poți să ai foarte mulți prieteni cu care să te înțelegi super bine, dar mi se pare că nu poate fi aceeași conexiune. Și când înțelegi că este normal, pentru că este vorba despre culturi diferite, tradiții diferite etc, atunci o să fie mai bine. ”, explică ea.
În concluzie, Mara încurajează tinerii să exploreze lumea și să își încerce norocul în alte țări, recunoscând că, în ciuda provocărilor, această experiență poate aduce o dezvoltare personală semnificativă. „Recomand cu căldură ca tinerii să plece și în alte țări să vadă cum este, considerând o experiență frumoasă", încheie ea, transmițând un mesaj de încurajare pentru cei curajoși care se gândesc să facă pasul în necunoscut.
@mara.in.paris ???? welcome to my ted talk #marainparis #povesteamea #romaniatiktok ♬ sunet original - Mara | Paris | Content
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News