O țară din Europa a introdus cremă de protecție solară în restaurantele sale pentru a combate rata ridicată de melanom

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
O țară din Europa a introdus cremă de protecție solară în restaurantele sale pentru a combate rata ridicată de melanom
O țară din Europa a introdus cremă de protecție solară în restaurantele sale pentru a combate rata ridicată de melanom

Restaurantele de pe litoralul olandez fac un pas neobișnuit în lupta împotriva melanomului, unul dintre cele mai letale tipuri de cancer de piele. Într-o inițiativă inovatoare destinată să protejeze sănătatea publică, aceste locații au început să includă crema de protecție solară în meniurile lor, alăturându-se unui program național de prevenție.

În ultimii ani, Olanda a înregistrat o creștere alarmantă a cazurilor de cancer de piele. Raportul Organizației Olandeze pentru Cancer (IKNL) subliniază că una din cinci persoane din Olanda va dezvolta o formă de cancer de piele pe parcursul vieții, iar melanomul reprezintă 52% din toate cazurile de cancer înregistrate.

Conform studiilor recente, numărul de cazuri de melanom a crescut constant, ceea ce a determinat autoritățile și organizațiile de sănătate să caute soluții inovatoare pentru prevenirea acestei afecțiuni.

Unul dintre patronii restaurantelor care au adoptat această măsură spune că integrarea cremei de protecție solară în meniuri este o idee care a fost bine primită de clienți.

„Oamenii le consideră de-a dreptul salvatoare. Avem o climă maritimă temperată, astfel că adierea vântului răcește adesea destul de mult, dar, în același timp, razele soarelui sunt foarte puternice. Fără să-ți dai seama, te poți arde destul de tare. Oferirea unui astfel de produs ar trebui să fie la fel de normală ca oferirea unui șervețel,” explică antreprenorul conform The Guardian.

 

Olanda oferă cremă de protecție solară gratis

 

Această inițiativă vine ca o extensie a altor măsuri luate de autoritățile locale pentru a combate rata ridicată de melanom. De asemenea, au fost instalate dozatoare de cremă solară în locuri publice populare, cum ar fi plajele și parcurile, pentru a încuraja utilizarea regulată a protecției solare.

Expertul în dermatologie, Dr. Janine de Vries, explică faptul că olandezii au tendința de a resimți lipsa soarelui din cauza vremii predominant înnorate și ploioase.

„Olandezii au întotdeauna sentimentul că le lipsește soarele pentru că este înnorat, plouă mereu și nu tragem niciodată perdelele. În alte țări, cum ar fi Italia, oamenii își țin obloanele trase pentru a se proteja de soare, dar olandezii vor lumină înăuntru din cauza lipsei soarelui,” spune Dr. de Vries.

Zilveren Kruis, unul dintre cei mai mari asigurători de sănătate din Olanda, susține această inițiativă și consideră că prevenția este cheia pentru reducerea numărului de cazuri de melanom.

„Estimăm că 95% din cazurile de melanom ar putea fi prevenite prin utilizarea adecvată a protecției solare. De aceea, considerăm că măsuri precum oferirea de cremă de protecție solară în restaurante sunt un pas esențial,” afirmă un reprezentant al asigurătorului.

În ciuda provocărilor, Olanda continuă să progreseze în domeniul tratamentului și diagnosticării cancerului de piele. Totuși, costurile asociate cu tratamentele au crescut semnificativ, motiv pentru care prevenția devine tot mai importantă. Inițiative precum includerea cremei de protecție solară în meniurile restaurantelor reprezintă un efort proactiv de a proteja sănătatea publică și de a reduce incidența melanomului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel