O țară oferă angajaților cu inima frântă din dragoste concediu de recuperare

Alexandra Curtache |
Data publicării:
O țară oferă angajaților cu inima frântă din dragoste concediu de recuperare / Foto: Unsplash
O țară oferă angajaților cu inima frântă din dragoste concediu de recuperare / Foto: Unsplash

Într-o lume în care sănătatea mentală devine tot mai importantă, Filipine se remarcă printr-o inițiativă neobișnuită: concediul pentru suferința din dragoste. 

Companiile din această țară au început să ofere angajaților o pauză de cinci zile pe an pentru a se recupera emoțional după o despărțire, iar propunerea ar putea deveni lege.

Totul a început cu Ricardo Dublado, CEO-ul Hotelului Cebu Century Plaza, care a decis să implementeze această politică în urma unei despărțiri personale care i-a afectat productivitatea.

„Am realizat că, uneori, inima are nevoie de timp pentru a se vindeca. Cinci zile sunt suficiente pentru a pune la loc bucățile unei inimi frânte”, a declarat Dublado. Această inovație a stârnit un interes crescut, nu doar în rândul angajaților, ci și în cadrul legislativului filipinez.

 

Proiectul de lege propus de Lordan Suan

 

Deputatul Lordan Suan a propus un proiect de lege care să extindă concediul pentru suferința din dragoste la toți lucrătorii din țară, chiar dacă acesta ar fi neplătit și limitat la trei zile.

„Este esențial să recunoaștem impactul emoțional pe care îl poate avea o separare asupra vieții profesionale”, a afirmat Suan. Proiectul său vine ca o reacție la un studiu realizat de Universitatea din Minnesota, care a arătat că 44% dintre respondenți au recunoscut că o despărțire le-a afectat performanța la locul de muncă. Crizele de plâns, depresia și dificultățile de relaționare cu colegii sunt doar câteva dintre efectele negative documentate.

 

Inițiativa a stârnit controverse

 

Criticii susțin că problemele emoționale nu ar trebui să intervină în mediul de lucru și că angajații ar trebui să își gestioneze problemele personale în afara orelor de muncă. Un utilizator de pe rețelele sociale a comentat: „Sentimentele nu sunt chestiuni de serviciu. Problemele trebuie să rămână acasă”.

Această părere reflectă o atitudine mai conservatoare față de abordarea sănătății mintale în mediul profesional.

Pe de altă parte, susținătorii acestei măsuri argumentează că este esențial să învățăm să luăm în serios sentimentele.

„O inimă care se vindecă este o inimă care funcționează mai bine”, a declarat un apărător al inițiativei. Aceștia cred că, oferind timp angajaților pentru a se recupera, companiile ar putea îmbunătăți productivitatea și sănătatea mentală a forței de muncă.

Deși dezbaterea este încă în desfășurare, conceptul de concediu pentru suferința din dragoste câștigă popularitate în Filipine. Alte țări ar putea lua în considerare această inițiativă, pe măsură ce interesul pentru sănătatea mentală continuă să crească la nivel global. Într-o lume din ce în ce mai stresantă, ideea de a oferi angajaților un timp de recuperare emoțională ar putea deveni o normă în curând.

 

--------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel