O ucraineancă condamnă conaționalii pentru jignirile aduse României după victoria la EURO 2024: „Ați uitat cine v-a ajutat la începutul războiului?”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
O ucraineancă condamnă conaționalii pentru jignirile aduse României după victoria la EURO 2024: „Ați uitat cine v-a ajutat la începutul războiului?” / Foto: TikTok
O ucraineancă condamnă conaționalii pentru jignirile aduse României după victoria la EURO 2024: „Ați uitat cine v-a ajutat la începutul războiului?” / Foto: TikTok

Mai mulți români au preluat un videoclip al unei ucrainence care îi condamnă pe conaționalii săi pentru comentariile urâte pe care le-au făcut la adresa românilor după victoria EURO 2024.

După victoria echipei naționale de fotbal a României la EURO 2024, internetul a fost inundat de comentarii jignitoare din partea unor cetățeni ucraineni la adresa românilor. O ucraineancă a devenit virală după ce a publicat un videoclip pe rețelele sociale, condamnând atitudinea conaționalilor săi.

„Ucrainienii au început să posteze videoclipuri după victoria României la EURO 2024, în care spun: ”Da, uite în fața cui am pierdut, în fața țiganilor”. Ați uitat cam repede cum acești ”țigani” v-au ajutat la începutul războiului. V-au ajutat cu transport și alimente. V-au ajutat să ajungeți în alte țări. Câți voluntari s-au ocupat de ucraineni? Și acum pierdem și spuneți că sunt ”țigani”. Nu vă e rușine? Cine vă credeți? Națiunea ucraineană este sacră și toți ceilalți ar trebui să ne venereze, să câștigăm întotdeauna și dacă nu câștigăm înseamnă că putem arunca cu jigniri. Nu așa se gândește. Trebuie să pierdeți cu demnitate, nu să faceți videoclipuri jignitoare.”, spune ucraineanca.

Mesajul video al acesteia a fost rapid preluat și distribuit pe rețelele sociale de mulți români, care au apreciat intervenția ei și au subliniat importanța respectului reciproc, mai ales în contextul sprijinului oferit de România Ucrainei în momentele de criză.

 

@dana19722

 

♬ sunet original - D ???????? A ???????? N ???????? A

 

„Noi am fost buni doar cât i-am ajutat”

 

De asemenea, o româncă stabilită în Germania a adăugat un videoclip pe TikTok în care și-a exprimat indignarea față de declarațiile echipei naționale a Ucrainei după victoria României la EURO 2024.

„Poftim? Aceasta este mulțumirea pentru faptul că atunci când a început războiul ați venit cu sutele la granița cu România și ați cerut ajutor? Faptul că România trimite bani în continuare, foarte mulți bani ucrainenilor pentru ajutor, asta e mulțumirea voastră? Care este prima țară de la care ați cerut ajutor când a început războiul? România este. Și voi spuneți acum că ați pierdut meciul cu țiganii. Câtă nesimțire și cât obraz nu pot avea ucrainenii.

Cum să spui așa ceva? Era suficient să spună că au pierdut și atât. Pentru că până să ajungă în Germania, deși și despre nemți și despre toți garantat au aceeași părere, noi am fost buni doar cât i-am ajutat. Eu nu sunt rasistă dar după faza asta mi s-a pus pata pe ei. Nu au pic de bun simț și mulțumire pentru cei care i-au ajutat. Într-adevăr războiul nu este o situație pe care au provocat-o ei, dar nimeni nu era obligat să îi ajute. Toți am făcut-o cu drag. Așa că nu vă pot spune decât rușine, dragi ucraineni. Mare rușine să vă fie.”, spune românca pe TikTok.

Reacțiile acestor două femei au stârnit dezbateri aprinse atât în România, cât și în Ucraina.

 

@emilia.emy10 " Multumescul " ucrainienilor pentru ajutorul primit din partea românilor ! ???????????? *ȚIGANII ĂIA* #fypage #fy #germany #ucraina???????? #hilfe #news #fotball #euro24 #sport #video #you ♬ sunet original - Emilia ???????? ????????

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel