Trebuie să știți că sunt rafinate și, în funcție de zona în care sunt făcute, de obicei se adaugă un strop de lichior de anason pentru a oferi mai multă aromă. Se pot face și sub formă de oase, făcând câte o tăietură la fiecare capăt astfel încat să fie deschise.
Nu le ratați și învață la StiriDiaspora.ro cum să faci oase de bunică.
„Oasele bunicii” - Ingrediente
- 500 de grame de făină de grâu
- 100 de mililitri de ulei de măsline
- 8 grame de drojdie
- 100 de mililitri de lapte
- 125 de grame de zahăr
- 2 ouă
- 2 pahare de ulei de floarea soarelui pentru prăjit
- 1 pahar de zahăr pudră pentru decor
- 1 linguriță de anason boabe sau pudră
- 1 lămâie.
„Oasele bunicii” - Mod de preparare
Pentru a începe cu rețeta de „Oasele bunicii”, trebuie să puneți mai întâi cei 100 de mililitri de ulei de măsline într-o cratiță la încălzit 2-3 minute cu lingura de anason boabe măcinat și 2-3 fâșii de coajă de lămâie. Când este fierbinte, se ia de pe foc și se lasă să se răcească pentru ca uleiul să capete arome de lămâie și anason. Când este rece, scoateți bucățile de lămâie și, dacă doriți, puteți îndepărta anasonul sau îl puteți lăsa.
Într-un bol batem ouăle, adăugăm uleiul rece și amestecăm. Adăugați laptele, zahărul și coaja de lămâie, amestecați totul foarte bine.
Când ai totul amestecat, adaugă puțin câte puțin făină și drojdia, trebuie să frământați până se desprinde de formă. Se așează pe blat și se frământă în continuare, ar trebui să fie un aluat care aproape să se desprindă de pe mâini.
Sfat: cantitatea de făină poate varia în funcție de lichide, s-ar putea să mai aveți nevoie de mai multă sau mai puțină făină, dar nu trebuie să lăsați aluatul foarte tare.
Acoperiți aluatul cu o cârpă sau o foaie de folie transparentă și lăsați-l să se odihnească 1 oră.
După timpul indicat, achiziționați bucăți de aluat de aproximativ 25 de grame și formați bile. Pentru ca aluatul să nu se lipească de mâini, este mai bine să vă ungeți degetele cu ulei.
Așezati o tigaie înaltă cu uleiul de prăjit. Formați rulouri cu bilutele de aluat. Când uleiul este fierbinte trebuie să prăjești „oasele bunicii”, întoarcându-le astfel încat să se rumenească pe exterior și să fie fierte pe interior.
Scoateți dulciurile și puneți-le pe o farfurie cu hârtie de bucătărie pentru a absorbi excesul de ulei.
Pe o farfurie se așează zaharul și se îmbracă dulciurile prăjite. Transferați „oasele bunicii” într-un castron și sunt gata de mâncare. De asemenea, puteți stropi cu zahăr pudră.
Poftă bună!
-------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News