"Obiceiuri" de primar: și-a dat singur un spor de 25%. ANI a intrat pe fir

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un primar din Giurgiu a emis și semnat o dispoziție prin care a fost acordat sporul de dispozitiv de 25% la indemnizația proprie. Agenția Națională de Integritate (ANI) a emis, miercuri, un comunicat arătând că sunt trei aleși locali în conflict de interese și patru în incompatibilitate. 

Potrivit comunicatului ANI, primarul din comuna Joița, județul Giurgiu, Constantin Tănase, a emis și semnat în data de 27 aprilie 2017 o dispoziție prin care a fost acordat sporul de dispozitiv de 25%, la indemnizația proprie. El este în conflict de interese.

De asemenea, în aceeași situație este și viceprimarul orașului Ianca, județul Brăila, Mircea Mircescu. Acesta, în exercitarea mandatului de viceprimar (2016 – 2020), a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local Ianca din data de 31 mai 2017, în urma căreia a fost încheiat un contract de închiriere între Consiliul Local și o societate comercială, în cadrul căreia soția era asociat unic și avea funcția de administrator. Contractul avea ca ca obiect închirierea unui teren din domeniul privat al orașului.

În conflict de interese administrativ este și Vasile Urzică, fost consilier local în CL al comunei Vînători Neamț, județul Neamț, care, în calitate de consilier local a votat în mod favorabil pentru adoptarea Hotărârii din data de 27 aprilie 2018, în baza căreia Primăria Vînători Neamț a încheiat un contract de închiriere pentru suprafețele de pajiști aflate în domeniul privat al comunei Vînători Neamț, cu o asociație (deși avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor, întrucât deținea calitatea de președinte în cadrul asociației).

Alți patru aleși locali au fost găsiți în incompatibilitate. Este vorba de fostul viceprimar al comunei Sălcioara, județul Ialomița, care în perioada 4 octombrie 2016 – 22 mai 2017 a exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Sălcioara, de Radu Dorel Negru, în CL al comunei Mogoș, județul Alba, care din 30 iunie 2016 exercită simultan funcția de consilier local și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu de specialitate al Primarului Comunei Mogoș.

În incompatibilitate sunt și Corneliu Popescu, consilier local în CL al comunei Belcești, județul Iași, care în perioada 29 noiembrie 2017 – 16 ianuarie 2020 a exercitat simultan calitatea de consilier local și funcția de angajat cu contract individual de muncă în cadrul unei structuri aflate în aparatul de specialitate al primarului, fiind obținute venituri impozabile în valoare de 81.918 lei.

Se asemenea, Savu Drăgan, fost consilier local în CL al comunei Boldu, județul Buzău, a exercitat, în perioada 26 iunie 2016 – 23 iunie 2017, în mod simultan, funcția de consilier local și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu de specialitate al Primarului Comunei Boldu.

Potrivit ANI, persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Vasile Urzică nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare, arată ANI, în comunicatul de presă citat de Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel