Ochiurile românești sunt o combinație delicioasă între ouăle fierte și cele prăjite. sunt „prăjite“ în apă, dacă vreți. Secretul celebrei Sanda Marin pentru a găti ochiurile românești perfect este oțetul.
Citește și Pulled pork la cuptor. Cea mai ușoară rețetă de friptură fragedă de porc care se topește în gură!
Nu mai este nevoie ca ouăle să fie prăjite în ulei și să-și piardă din nutrienți, devenind o bombă calorică, dacă ai puțin oțet în bucătărie. Nu aduce nicio calorie în plus și ajută la formarea și închegarea perfectă a albușului. Este foarte simplu să te bucuri de același gust, dar fără adaosul unui ingredient nesănătos.
Ochiuri românești, rețeta pas cu pas pentru întreaga familie
6 ouă;
1 litru de apă;
1 lingură de oțet alb;
o linguriță și jumătate de unt topit;
sare și alte condimente, după gust.
Citește și: Prăjitura genoveză, preparatul din trei ingrediente, fără drojdie, regina rețetelor în pandemie
„Se pune într-o cratiță apă la fiert, fără sare. Cratiţa trebuie să fie destul de mare pentru ca ouăle să nu fiarbă înghesuite unele în altele şi să poată fi uşor scoase din apă.
Când apa clocoteşte, se sparg ouăle pe rând într-o farfurioară şi li se dă drumul în cratiţă, binişor, ca să nu se sfărâme. Se acoperă cratiţa, se trage mai la o parte, pe foc mic, astfel încât să nu mai clocotească.
Se ţin 3 minute, până ce albuşul este coagulat fără ca gălbenuşul să fie răscopt. Se scot cu grijă, cu o lingură lată, găurită, se aşează pe farfuria cu care vor fi servite la masă şi peste ele se toarnă unt topit, fierbinte.
La fiert se poate adăuga puțin oţet (o lingură la un litru de apă). Acesta ajută ca albuşul să nu se resfire în apă şi să se coaguleze egal în jurul gălbenuşului.
Ouăle pentru ochiuri româneşti trebuie să fie tot atât de proaspete ca ouăle de fiert“, este rețeta pe care Sanda Marin o recomandă gospodinelor.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News