Ocuparea forței de muncă crește în Italia în iulie, dar scade pentru tinerii între 25 și 34 de ani

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)
Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)

Numărul total de angajați din Italia a crescut în iulie, atingând o rată de ocupare de 62,3%, potrivit datelor Istat. Totuși, tinerii între 25 și 34 de ani au înregistrat o scădere de 24.000 în numărul celor angajați, în principal din cauza creșterii numărului de tineri inactivi.

Numărul de angajați din Italia a crescut în luna iulie pentru toate grupele de vârstă, cu excepția tinerilor între 25 și 34 de ani. Potrivit datelor recente ale Institutului Național de Statistică (Istat), numărul total de persoane ocupate a crescut cu 56.000, ajungând la o rată de ocupare de 62,3%. În total, în Italia sunt acum peste 24 de milioane de muncitori, iar creșterea față de anul trecut este de 49.000 de persoane, majoritatea fiind angajați permanenți (+437.000) și lucrători independenți (+249.000).

În ciuda acestui trend general pozitiv, tinerii între 25 și 34 de ani au înregistrat o scădere de 24.000 în numărul celor angajați. Această scădere este atribuită în principal creșterii numărului de tineri inactivi care nu caută un loc de muncă sau au încetat să mai caute.

Creșterea ocupării forței de muncă în iulie a fost determinată în mare parte de numărul în creștere al lucrătorilor independenți, care au depășit 5 milioane, și de scăderea numărului de angajați permanenți și temporari. Totodată, rata de ocupare a crescut cu 0,1% datorită scăderii numărului de șomeri și creșterii numărului de persoane inactive, adică acelea care nu fac parte din forța de muncă și nu caută un loc de muncă.

Citește și: Cât de bună e, de fapt, apa de la robinet în Italia. Italienii sunt cunoscuți pentru faptul că refuză s-o bea

Șomajul a scăzut cu 6,1% față de luna precedentă, echivalentul a 107.000 persoane, atingând o rată de 6,5%. Aceasta este cu 0,4 puncte procentuale mai mică decât în luna iunie, dar rămâne peste media europeană de 6%, conform estimărilor Eurostat. În rândul tinerilor, șomajul a scăzut la 20,8%, cu 0,6 puncte procentuale mai puțin decât în luna precedentă.

Numărul persoanelor inactive a crescut cu 73.000 față de luna iunie, afectând în principal bărbați și femei din grupa de vârstă 25-49 de ani. Însă, în rândul tinerilor de 15-24 de ani și al persoanelor peste 50 de ani, s-au înregistrat scăderi. Rata de inactivitate în Italia este acum de 33,3%, în creștere cu 0,2 puncte procentuale.

Vezi și: Turiștii sunt furioși. Un restaurant din Italia și-a taxat clienții cu trei euro pentru farfuriile goale suplimentare

Reprezentanții partidelor majoritare au salutat datele Istat. Marta Schifone, deputat al Fratelli d'Italia și lider al grupului din comisia de muncă a Camerei, a declarat: „Guvernul Meloni a pus accent pe creștere și dezvoltare, cu măsuri decisive pentru consolidarea ocupării femeilor, a sudului și a tinerilor. Rezultatele sunt evidente, cu o rată a șomajului scăzută la 6,5%, cel mai scăzut nivel din martie 2008”.

-------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:                                                               

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel