Oladii pufoase care se topesc în gură. Rețeta tradițională a gogoșilor rusești. Ingredientul secret al rusoaicelor

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
oladii reteta gogosi rusesti
oladii reteta gogosi rusesti

Oladii pufoase care se topesc în gură. Rețeta tradițională a gogoșilor rusești. Ingredientul secret al rusoaicelor. Oladiile sunt un mic dejun perfect. Se fac rapid, sunt gustoase, iar ingredientele le găsiți mereu în casă.  Cu această rețetă, oladiile mereu sunt pufoase și foarte delicioase. Pot fi servite cu dulceață, miere sau smântână, lângă un pahar de ceai dulce.

Oladii pufoase care se topesc în gură. Rețeta tradițională a gogoșilor rusești. Ingredientul secret al rusoaicelor. Ingrediente

 

Citește și Pozsonyi kifli, rețeta cornurilor Bratislava din copilărie. Aluat foarte fraged și umplutură generoasă: Nu ați mâncat nimic mai bun!

 500 ml de chefir

 1 ou

 1.5 linguri de zahăr

 1/3 linguriță de sare

 2.5 pahare de făină

 0.5 linguriță bicarbonat de sodiu

 ulei vegetal

smântănă

miere

dulceață

 

Oladii pufoase care se topesc în gură. Rețeta tradițională a gogoșilor rusești. Ingredientul secret al rusoaicelor. Mod de preparare

 

Chefirul se încălzește la foc mic până devine călțuț. Atenție să nu fiarbă. Gălbenușurile, zaharul și sarea se bat bine cu telul, apoi se adaugă chefirul. Totul se amestecă bine.

 

citeste si: Dacă ți-a plăcut rețeta de Oladii pufoase care se topesc în gură. Rețeta tradițională a gogoșilor rusești. Ingredientul secret al rusoaicelor, s-ar putea să îți placă și rețeta Mălai dulce cu fructe. Rețeta secretă a unei prăjituri minunate, pe placul tuturor

 

Făina se încorporează treptat, amestecând bine să nu rămână cocoloașe. Compoziția trebuie să fie suficient de densă. La urma adaugăm bicarbonatul de sodiu. Totul se amestecă bine. Aluatul se lasă la temperatura camerei pentru 30 de minute, astfel încât chefirul să interacționeze cu bicarbonatul de sodiu.

 

citeste si: Dacă ți-a plăcut rețeta de Oladii pufoase care se topesc în gură. Rețeta tradițională a gogoșilor rusești. Ingredientul secret al rusoaicelor, s-ar putea să îți placă și rețeta Nuga de casă cu fistic și stafide. Rețeta desertului care îți amintește mereu de copilărie

 

Când veți observa bule pe suprafața aluatului, puteți prăji oladiile. Într-o tigaie încinsă se toarnă ulei. Cu o lingură se pune câte un pic din compoziția pentru oladii, lăsând suficient spațiu între ele, pentru că se vor mari. Oladiile se gătes cu fac mic, până pe suprafața lor se formeză mici bule, apoi le întoarcem pe cealaltă parte și o mai gătim 2-3 minute. Oladiile se servesc calde, cu miere, dulceață sau smântână langă un pahar de ceai dulce. Poftă bună.

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel