Olanda: Muncitorii români au „INTERZIS“ în AMSTERDAM: Al doilea oraș unde nu mai au voie să închirieze locuințe

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

După Arnhem, muncitorii sezonieri români primesc „interzis“ și în Amsterdam.

 

Muncitorii străini nu mai au voie să închirieze, la comun, locuințe în zonele rezidențiale din Amsterdam, acest lucru fiind posibil doar pentru românii care sunt membrii ale aceleiași familii. Cu alte cuvinte, epoca in care muncitorii în construcții, de pildă, închiriau câte un apartament unde locuia 8 peroane care nu aveau legături de rudenie, apune.

Amsterdam nu este primul oraș care imune astfel de reguli. Recent, Arnhem anunța același lucru. Companiile care angajează lucrători sezonieri din afara Olandei, în special din România, Bulgaria sau Polonia, nu mai au voie să închirieze pentru aceștia locuințe în interiorul orașului, acest lucru fiind sursa unor neplăceri din partea localnicilor, care consideră chiar că muncitorii „subminează coeziunea socială din cartier“. 

Citește și: Olanda. Muncitorii români au „interzis“ în Arnhem: Nu mai au voie să închirieze locuințe în oraș

Regulile mai stricte la Amsterdam pentru obținerea unui permis de ședere înseamnă că migranții forței de muncă din Europa de Est au mai multe șanse să rămână departe de capitală. Drept urmare, hotelurile din oraș amenință că vor rămâne fără personal de curățenie. Aceasta este opinia agenției de angajare Arbex, care are sute de angajați care lucrează ca agenți de curățenie în industria hotelieră, în special lucrătorii migranți din Polonia și România.

Potrivit agenției pentru ocuparea forței de muncă, normele privind închirierea de locuințe au fost reglate și strânse sistematic din 2016. „Acest lucru a redus complet posibilitatea cazării mai multor persoane, care nu aparțin aceleiași familii, într-un apartament din sectorul privat. La Arbex, muncitorii migranți sunt acum obligați să se mute în suburbiile din jurul Amsterdamului”, a declarat compania într-un comunicat de presă, citează Reformastorich Dagblad.

Arbex spune că 70% din personalul de curățenie din hoteluri provin din Europa de Est, în special România. „Acum că hotelurile sunt din nou mai pline, mentenanța lor este în pericol”, întrucât, potrivit agenției pentru ocuparea forței de muncă, olandezii „strâmbă din nas” la un astfel de loc de muncă. "Muncitorii migranți preferă acum să lucreze în țările scandinave și în Germania, spune compania".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel