Bonificaţia este un mod de a "mulţumi" sectorului sanitar pentru "eforturile adiţionale" realizate în timpul pandemiei, având în vedere că activitatea lor s-a desfăşurat "ziua şi noaptea" şi mulţi lucrători din acest sector au fost nevoiţi să muncească "ture duble" în ultimele luni, în aceste vremuri "fără precedent", a precizat ministrul olandez.
Suma de 1.000 de euro este destinată infirmierilor, asistentelor, personalului de pe ambulanţe şi lucrătorilor din toate sectoarele de asistenţă medicală care s-au confruntat direct sau indirect cu criza coronavirusului.
Acest colectiv, spre deosebire de medici, se confrunta cu probleme salariale. Parlamentul olandez a cerut executivului la începerea pandemiei, în martie, să acorde acest bonus lucrătorilor sanitari pentru eforturile depuse, iar guvernul a promis că va studia solicitarea atunci când situaţia se va afla sub control. Hugo de Jonge a precizat că bonificaţia va intra în conturile acestor angajaţi din această toamnă şi a subliniat că aproximativ 800.000 de persoane vor beneficia de această sumă, care va reprezenta 800 de milioane de euro din bugetul Ministerului Sănătăţii.
Institutul de Sănătate Publică (RIVM) a informat joi că în Olanda s-au produs în ultimele 24 de ore trei noi decese provocate de noul coronavirus şi 111 noi contagieri, iar bilanţul total a crescut la 6.100 de decese şi 49.914 de cazuri confirmate de infectare cu SARS-CoV-2.
În total, 11.863 de persoane au fost spitalizate în Olanda în urma contractării maladiei COVID-19, potrivit Agerpres.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News