În presa olandeză s-a vorbit inclusiv despre posiblitatea punerii unor condiții pentru muncitorii străini din Olanda.
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a reacționat ca urmare a escaladării acestui conflict.
"Suntem conștienți că pot apărea evenimente regretabile în care sunt implicați unii cetățeni români de peste hotare. Fiecare situație trebuie verificată în parte. Românii au adus o contribuiție importantă pe toate palierele economico-sociale ale țărilor de adopție. Ei merită, în egală măsură cu orice alți cetățeni, un tratament corect în țările unde au ales să trăiască, să lucreze sau să studieze. În momentul în care vom avea toate datele, vom putea lua, alături de partenerii noștri, toate măsurile care se impun", a arătat Natalia-Elena Intotero, ministrul MRP.
Românii ar putea fi afectați
"Misiunea diplomatică este în dialog cu autoritățile olandeze competente pentru identificarea celor mai oportune posibilități și măsuri de limitare a impactului pe care politicile publice locale privind spațiile locative îl pot avea asupra lucrătorilor români.
În luna martie a acestui an, ministrul Natalia-Elena Intotero a avut o întrevedere cu E.S. Stella Ronne-Grubacic, ambasador al Regatului Țărilor de Jos în România. Cei doi oficiali au discutat și despre oportunitatea unui schimb de bune practici cu privire la campaniile de informare a cetățenior români pe care MRP urmează să le deruleze," se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Românilor de Pretutindeni.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News