Olimpicii români au obţinut şase medalii la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Care sunt țările cu cele implicate școli din lume în sprijinirea elevilor și a comunităților conform "World's Best School Prizes" 2022 / Foto: Unsplash
Care sunt țările cu cele implicate școli din lume în sprijinirea elevilor și a comunităților conform "World's Best School Prizes" 2022 / Foto: Unsplash

Lotul de juniori al României şi-a trecut în palmares 6 medalii (o medalie de argint şi cinci medalii de bronz) la a XIX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe (IJSO), desfăşurată în perioada 2 - 12 decembrie, la Bogota (Columbia).

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, medalia de argint a fost obţinută de Ioana Stănoiu, elevă la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Mai multe medalii de bronz au fost adjudecate de: Natalia Raţ (Colegiul Naţional de Informatică 'Tudor Vianu' din Bucureşti), Vlad-Dorian Vulpe (Colegiul Naţional 'Tudor Vladimirescu' din Târgu Jiu), Mario-Cristian Scurtu (Colegiul Naţional 'Ecaterina Teodoroiu' din Târgu Jiu), Vladimir Nicolae (Colegiul Naţional 'George Coşbuc' din Bucureşti), Andrei-Casian Niculăesa (Colegiul Naţional 'Mihai Eminescu' din Botoşani). Lotul olimpic de juniori a fost coordonat şi însoţit de Daniela Bogdan, profesor la Colegiul Naţional 'Sf. Sava' din Bucureşti (responsabilă pentru disciplina chimie), Victor Păunescu, profesor la Colegiul Naţional 'Octav Onicescu' din Bucureşti (responsabil fizică) şi George-Alexandru Croitoru, profesor la Colegiul Naţional 'Mihai Viteazul' din Bucureşti (responsabil biologie).

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori este o competiţie de ştiinţă ce se adresează elevilor cu vârste de 15 ani sau mai puţin la data de 31 decembrie a anului în care participă şi este structurată pe trei probe: două probe teoretice (individuale) şi una practică - experiment/laborator (pe echipe, formate din 3 elevi), cu subiecte din chimie, fizică şi biologie.

Aceste probe includ teste pe subiecte de ştiinţă, atât sub formă de întrebări teoretice, cât şi ca sarcini practice. La ediţia din acest an au participat circa 300 de concurenţi din 50 de ţări, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

pixel